nemanja_jarmaz_par_hel

REGIONALNA LIGA

Partizan mt:s u Podgorici

 

Košarkaši Partizana mt:s u 10. kolu Regionalne lige u nedelju gostuju u Podgorici. Ekipa Budućnosti ih dočekuje u hali „Morača“ od 17 časova.

To će biti ukupno 88. susret u istoriji crno-belih i crnogorskog tima. Partizan je 57. puta bio bolji, dok su košarkaši Budućnosti odneli ukupno 30 pobeda. Skor u regionalnoj ligi je takođe na strani kluba iz Humske. Timovi su odigrali ukupno 13 utakmica, Partizan ima 11 pobeda, dok su Podgoričani dva puta bili uspešniji.

Povezana vest:  Zvezda: Razloge sopstvene nemoći traže na pogrešnom mestu

-Kao što stalno napominjem, u ovako gustom rasporedu posle evroligaških utakmica, koje iziskuju krajnje limite i što se tiče fizičke i mentalne snage, velika je potrošnja na svim nivoima. Svaka utakmica u Jadranskoj ligi je veoma teška. To jedan pogled na utakmicu koju igramo u nedelju. Drugi pogled je sama ekipa Budućnosti koja dugi niz godina pravi jako dobre rezultate. Prošle godine je krunisala jedan temeljan i sistematski rad plasmanom na fajnal for. Ekipa koja gradi jedan specifičan stil igre, gde bih izdvojio razliku kada igraju kod kuće i na strani. Na svom domaćem terenu igraju jako agresivno pred svojim navijačima. Iz svih tih razloga, utakmici koja nam sledi moramo pristupiti jako ozbiljno. Pokušaćemo da u ta dva dana, između evroligaške i utakmice jadranske lige, da se revitalizujemo i odmorimo i fizički i mentalno, kako bi se adekvatno spremili za ekipu Budućnosti koja normalno zaslužuje punu ozbiljnost – rekao je trener crno-belih Vladimir Jovanović.

Povezana vest:  Vujošević: CSKA favorit, ali ostajemo u igri za Top 16