Mesi izjednačio Kokuov rekord po broju nastupa za Barselonu
Subotnjim nastupom protiv Levantea u domaćem meču 15. kola Primere protiv Levantea Lionel Mesi odigrao je svoju 292. takmičarsku utakmicu u Barseloninom dresu.
Argentinski je 24-godišnji fudbaler time izjednačio rekord Holanđanina Filipa Kokua, koji je dosad s 292 nastupa za Barsu bio klupski rekorder među strancima.
Igrao je Holanđanin na Nou Campu od 1998. do 2004. godine, te je u poslednjoj sezoni zaradio čak i kapitensku dužnost.
Mesi igra svoju osmu sezonu otkako je na jesen 2004. godine debitovao kod Franka Rajkarda.
U Barseloninoj 5-0 pobedi nad Levanteom, donedavnim liderom prvenstvene tablice, Mesi je postigao svoj 17. ovosezonski prvenstveni gol u 15 nastupa. Izjednačio je svoj najbolji dosadašnji klupski učinak (16 golova) po broju golova tokom prvenstvene sezone na Nou Campu.
Šesnaest golova je postigao na stadionu Barselone tokom cele pretprošle sezone. Ovaj put je do iste brojke došao u desetom od ukupno 19 domaćih prvenstvenih mečeva.
To, međutim, znači da je na gostovanjima ove sezone postigao samo jednom, i to Atletic Bilbauu na San Mamesu. To nije dobra jest za Katalonce uoči njihovog gostovanja kod Real Madrida u El Clasicu koji se igra iduće subote.
Subotnji meč protiv Levantea također je bio jubilarni stoti takmičarski za trenera Žozepa Gvardiolu kad su domaće utakmice u pitanju. Katalonski klub 40-godišnjak vodi poslednje 3.5 godine.
Povezana vest:  FRANCUSKA LIGA, Rezultati i tabela osmog kola grancuskog prvenstva