Matt_Moulso_Islanders

NHL VESTI
Moulson postigao četiri gola za Islanderse
 
AktuelnI prvaci NHL lige Boston Bruinsi nastavljaju impresivnu formu iz novembra i u decembru, a prvo ime subotnje večeri bio je napadač, levo krilo New York Islandersa Matt Moulson.
Postigao je 28-godišnji hokejaš četiri gola za svoju ekipu u gostujućoj 5-4 pobedi kod Dallas Starsa, čime je došao do brojke od 13 pogodaka ove sezone. Najbolji je, naravno, strelac njujorškog sastava.
Kvalitetno su ga proigravali John Tavares i P.A. Parenteau, koji su upisali po tri asistencije.
Boston Bruinsi su ostvarili i 13. pobedu u 14 poslednjih utakmica nadigravši pred svojim navijačima Toronto Maple Leafse 4-1. Komšije su aktuelni prvaci dobili drugi put uzastopno i četvrti put ove sezone. Ukupan je odnos postignutih golova u njihovim ovosezonskim utakmicama 23-6 za Bruinse.
U subotu su kod Bruinsa prednjačili Nathan Horton i David Krejči, obojica upisavši po pogodak i asistenciju.
Uprkos sjajnoj seriji Boston nije prva ekipa u Istočnoj konfrenciji. Primat i dalje drže Pittsburgh Penguinsi, koji su u subotu u Raleighu pobedili Carolina Hurricanese 3-2. Otkad im se vratio kapitan Sidney Crosby, Penguinsi su pobedili pet od sedam utakmica. Danas 24-godišnji centar u tih je sedam utakmica upisao dva gola i deset asistencija.
Do prve je pobede na klupi Washington Capitalsa u trećoj utakmici došao novi trener Dale Hunter. U jedinoj subotnjoj utakmici koja je otišla u produžetke njegov je tim  pobedio Ottawa Senatorse 3-2. Brooks Laich pobednički je gol zabio u 13. sekundi produžetka.
U Glendaleu su Philadelphia Flyersi pobedili domaće Phoenix Coyotese 4-2, a najbolji igrač pobedničke ekipe Claude Giroux zabio je 15. gol sezone za ukupno 32. poen, po čemu deli prvo mjesto na listi najefikasnijih napadača.
Do nove su pobede Chicago Blackhawksi, drugoplasirani tim Zapadne konferencije i prvaci iz pretprošle sezone, došli u St. Louisu, gde su domaće Bluese pobijedili 5-2. Slovak Marian Hossa zabio je dva gola za pobednički sastav, jednom s igračem više, drugi put s igračem manje na ledu.
NHL liga, subota:
Los Angeles – Montreal 1-2
Washington – Ottawa 3-2, produžetak
Boston – Toronto 4-1
Winnipeg – New Jersey 4-2
Carolina – Pittsburgh 2-3
Tampa Bay – NY Rangers 2-4
Nashville – Buffalo 2-3
Phoenix – Philadelphia 2-4
St. Louis – Chicago 2-5
Dallas – NY Islanders 4-5
Edmonton – Calgary 3-5
San Jose – Florida 3-5
Povezana vest:  STRELJAŠTVO, Odlična izdanja Vukašinovićeve i Stefanovića u Bundes ligi