FUDBALSKA-LOPTAU timu „pancera“ – najmanje „rođenih“ Nemaca!

Mesut Ezil je rođen 15. oktobra 1988. u Gelzenkirhenu

 

Objavljujući u petak spisak reprezentativaca Nemačke za prijateljski meč sa nacionalnim timom Argentine, 3. marta u Minhenu, selektor „pancera“ Jirgen-Jogi Lev nije ni slutio da će njegovi izabranici dospeti pod lupu dobro obaveštenih domaćih medija.

Naime, iako je preterano reći da u sastavu „pancera“ za prvenstvo sveta u Južnoj Africi najmanje ima „rođenih“ Nemaca, ipak je simptomatično da je znatan broj njegovih izabranika – naturalizovan.

Povezana vest:  Hal siti od sledeće sezone u drugoj ligi

U sastavu za susret sa „gaučosima“ nalazi se čak i jedan Srbin. To je Marko Marin, rođen 13. marta 1989. u Bosanskoj Gradiški.

Dva nemačka reprezentativca su turskog porekla. Doduše, Serdar Tašči je rođen 24. aprila 1987. u Eslingenu, a Mesut Ezil (Oezil) 15. oktobra 1988. u Gelzenkirhenu.

Otac Samija Hadire došao je iz Tunisa u Štutgart, gde je ovaj fudbaler rođen 4. aprila 1987. godine.

Povezana vest:  Proširena saradnja Premijer i kineske lige

Žerom Boateng je rođen 3. septembra 1988. u Berlinu, gde su se njegovi roditelji naselili pošto su emigrirali iz Gane.

Nemačka reprezentacija ima trojicu rođenih Poljaka: Pjotr Trohovski se doselio sa roditeljima u Hamburg iz Čeva, gradića u Pomeraniji, kao petogodišnji dečačić; Miroslav Kloze je ugledao svet 9. juna 1978. u Opolu, a Lukaš Podolski se rodio 4. juna 1985. u Glivicama.

Mario Gomez je iz porodice španskih doseljenika, a rođen je 10. jula 1985. u Štutgartu.

Povezana vest:  Trener Atletika se nada ostanku Simaa

Jedini „legionar“ koji nije rođen u Nemačkoj je Brazilac Kakau (27. mart 1981), čije je puno ime – Seržinjo Marongo Elija.

Nemački mediji, ne bez tendecioznosti, podsećaju na čuvenu izjavu francuskog ultra-desničara Le Pena, koji je, gledajući u finalu prvenstva sveta 1998. sastav pobedničkog tima „trikolora“ (u kojem su više od polovine igrača bili tamne puti), sasvim ozbiljno upitao svog ađutanta: „A koji su ovde naši?“