tole karadzic 7

Karadžić najavio odlazak u decembru

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FS S) Tomislav Karadžić saopštio je danas da će se u decembru, po završetku jesenjeg dela sezone, povući sa funkcije, navodeći da ne želi da doprinosi podelama u srpskom fudbalu. On je u otvorenom pismu javnosti koje je dostavio redakcijama RTS-a i listovima Politika i Večernje novosti, rekao da „poslednja dešavanja“ u fudbalu vode „ozbiljnoj polarizaciji“.
-Četiri decenije uloženog ličnog rada, napora, želje i htenja da u našem fudbalu bude bolje, ne dozvoljavaju mi da na bilo koji način doprinosim tim podelama, ne ulazeći ovom prilikom u polemiku ko je u pravu, a ko nije, šta je istina, a šta ne. Iz tih razloga… odlučio sam danas da ću u skladu sa statutom FS S-a, nakon završetka jesenjeg dela prvenstva, sazvati redovnu skupštinu fudbalske organizacije, na kojoj ću se povući s mesta predsednika FS S-a – napisao je Karadžić. 
Crvena zvezda je već tokom prvog kola pokrenula inicijativu za smenu Karadžića, a povod je bilo suđenje na utakmici Partizan – Novi Pazar. Njoj su se priključili i drugi klubovi iz Srbije. Karadžić se u svom pismu izvinio svojim saradnicima i organima FS S-a što je ovo odlučio bez dogovora sa njima.
-Ujedno apelujem i zahtevam od svih aktera – klubova, Zajednice, organa i tela, da u periodu pred nama učine sve na sprečavanju daljih podela u fudbalu. Uz napred navedene razloge i motive za moj postupak, verujem da će ovaj gest biti inspiracija i za druge, da ničija fotelja, niti funkcija ne smeju biti iznad opšteg fudbalskog interesa – naveo je predsednik FS S-a u pismu javnosti.

Povezana vest:  Di Stefano u teškom, ali stabilnom stanju