Dejan Stankovic Calcio

Stanković se oprostio od navijača Intera

Bivši kapiten fudbalske reprezentacije Srbije i dugogodišnji istaknuti prvotimac Intera Dejan Stanković oprostio se danas od navijača trofejnog italijanskog kluba i potvrdio završetak karijere.
Stanković je uoči prvenstvene utakmice protiv Đenove ovacijama pozdravljen na stadionu Đuzepe Meaca i sa suzama u očima zahvalio navijačima nero-azura za podršku tokom prethodnih devet godina.
-Ovo je emotivan dan za mene. Toliko puta sam dao sve za ovaj dres i ušao u istoriju kluba. Ovo nije moj oproštaj od Intera, ali je definitivno oproštaj od terena. Šta ću raditi sutra ne znam, prvo ću da se odmorim – rekao je italijanskim medijima jedan od najboljih srpskih fudbalera u poslednje dve decenije.
Milanski klub i 34. godišnji Stanković letos su sporazumno raskinuli ugovor, godinu dana pre njegovog isteka.
Stanković je za Inter od januara 2004. godine, kada je stigao iz rimskog Lacija, odigrao 321 utakmicu i postigao 41 gol.Najveći uspeh ostvario je u sezoni 2009/2010, kada je sa Interom osvojio Ligu šampiona, Seriju A i Kup Italije.
Stanković je tokom blistave karijere igrao još za Crvenu zvezdu između 1994. i 1998. i Lacio od 1998. do 2004. godine. Za državnu reprezentaciju Stanković je odigrao 102 utakmice i postigao 15 golova.

Povezana vest:  Mihajlović nije srećan što će sezonu početi protiv Milana