didier_drogba_celsi

LIGA ŠAMPIONA
Čelsi igra za spas sezone protiv Valensije
 
Fudbaleri Čelsija sutra će u Londonu dočekati špansku Valensiju u utakmici šestog kola Lige šampiona koja bi umnogome mogla da odredi sudbinu cele sezone za izabranike Andrea Viljaša Boaša.
Čelsi i Valensija su izjednačeni na drugom mestu E grupe sa po osam bodova, a engleskom timu za prolaz dalje potrebna je pobeda ili remi bez golova.
U poslednjem prvenstvenom meču Čelsi je savladao Njukasl sa 3:0, dok je Valensija bila bolja od Espanjola sa 2:1.
-Svaki pravi fudbaler živi za ovakve utakmice. Kad sam bio klinac, sanjao sam da igram mečeve na sve ili ništa. Osećamo pritisak, biće uzbudljivo, ali ljudi zato i vole fudbal. Nismo navikli da imamo probleme već u prvoj fazi LŠ, ovo je novi izazov i ja sam spreman da ga napadnem – rekao je napadač Čelsija Didije Drogba.
Očekuje se da u ekipi iz Londona bude i reprezentativac Srbije Branislav Ivanović.
U drugoj utakmici ove grupe, Partizanov „dželat“, Genk u Belgiji će dočekati nemački Bajer Leverkuzen. Ekipa iz Leverkuzena već je obezbedila plasman u osminu finala, a pobeda bi im osigurala i prvo mesto u grupi.
Fudbaleri Arsenala su osvojili prvo mesto u F grupi, a njihov sutrašnji domaćin, Olimpijakos pokušaće da dođe do drugog mesta i plasmana u osminu finala.
Šansu za to imaju i Borusija Dortmund i Olimpik Marselj koji će sutra odmeriti snage u Nemačkoj. Borusija mora da pobedi sa četiri gola razlike i da Arsenal savlada Olimpijakos kako bi prošla dalje.
-Znamo da je gotovo nemoguće da prođemo dalje, jer je Arsenal već izborio plasman, a čeka ih gostovanje u Pireju. Ipak, rekao sam kolegi iz reprezentacije Peru Mertezakeru da mu se ne piše dobro ako ne pobede Olimpijakos – rekao je uz osmeh igrač Borusije i reprezentativac Nemačke Sven Humels.
U napadu tima iz Pireja mogao bi da se nađe i Marko Pantelić, koji je postigao tri gola u poslednja dva prvenstvena meča.
Najprijatnije iznenađenje u dosadašnjem takmičenju LŠ, kiparski Apoel u G grupi je već osigurao plasman u osminu finala, a društvo će mu praviti Porto ili Zenit.
Izabranici trenera Ivana Jovanovića sutra dočekuju ukrajinski Šahtjor, dok će Porto ugostiti ruskog predstavnika.
U grupi H su stvari poznate još od prošlog kola. Barselona je osigurala prvo, a Milan drugo mesto na tabeli i u poslednjem kolu treneri Pep Gvardiola i Masimilijano Alegri moći će da razigravaju rezerviste i spremaju se za prvenstvene okršaje sledećeg vikenda.
To se pogotovo odnosi na Barselonu kojoj 10. decembra predstoji derbi „El klasiko“ sa Realom u Madridu.
Parovi i tabele:
Grupa E: Čelsi – Valensija (20.45) i Genk – Leverkuzen (20.45).
Tabela: Leverkuzen 9, Čelsi 8, Valensija 8, Genk 2.
Grupa F: Olimpijakos – Arsenal (20.45) i Borusina Dortmund – Olimpik Marselj (20.45).
Tabela: Arsenal 11, Marselj 7, Olimpijakos 6, Dortmund 4.
Grupa G: Porto – Zenit (20.45) i Apoel – Šahtjor (20.45).
Tabela: Apoel 9, Zenit 8, Porto 7, Šahtjor 2.
Grupa H: Barselona – BATE Borisov (20.45) i Viktorija Plzenj – Milan (20.45).
Tabela: Barselona 13, Milan 8, Viktorija 4, BATE 2.
Povezana vest:  Lam: Pokazali smo poštovanje prema Brazilu i navijačima