nhl_logoNHL VESTI

Colorado zaustavio Detroitov niz, Selanne odigrao 800 utakmicu u NHL-u

Pobednička serija hokejaša Detroit Red Wingsa zaustavljena je u Denveru na brojci sedam. Bolji od Detroita u noći s nedelje na ponedeljak bio je Colorado koji je na domaćem ledu slavio pobedu 4:2.

Iako je prva trećina otišla na stranu Detroita golom Johana Franzena, druge dve pripale su domaćinu. Ryan O’Reilly zabio je dva gola, a Paul Stasny i T.J. Galiardi po jedan za treću vezanu pobedu Colorada. U nju je golman Semjon Varlamov ugradio 27 odbrana, a 19-godišnji Šveđanin Gabriel Landeskog dve asistencije.

Povezana vest:  UMETNIČKO KLIZANJE, Više od sto takmičara na 7. Trofeju Beograda

Vancouver Canucksi slavili su na domaćem ledu protiv Calgary Flamesa 5:1 i tako uknjižili šestu pobedu u zadnjih sedam utakmica. Chris Higgins i David Booth istaknuli su se s golom i asistencijom, a golman Roberto Luongo obranio je 21 udarac prema golu.

Minnesota Wild slavila je u gostima kod Anaheim Ducksa 5:3 preokrenuvši zaostatak 1:2 iz prve trećine. Casey Wellman i Pierr-Marc Bouchard postigli su golove u razmaku od samo 32 sekunde druge trećine za potpuni preokret. Pobeda je Minnesoti bila četvrta uzastopna i deveta u poslednjih 11, a klub trenutno beleži najbolji start u NHL ligi u svojoj 11-godišnjoj istoriji (17 pobeda, 7 poraza, 3 poraza u produžetku).

Povezana vest:  Predsednik OKS Vlade Divac primio delegaciju SD Radnički

Dodajmo da je finski veteran u redovima Anaheima Teemu Selänne (41) odigrao jubilarnu 800. utakmicu u klupskom dresu (u regularnom delu sezone).

NHL liga, nedelja:

Colorado – Detroit 4:2

Anaheim – Minnesota 3:5

Vancouver – Calgary 5:1