dragan_dzajic_i_dres

Perica Ognjenović: Džajić i Zvezda mi ništa ne duguju
 
Fudbaler Perica Ognjenović posvedočio je danas pred Višim sudom u Beogradu na suđenju bivšim čelnicima fudbalskog kluba „Crvena zvezda“ da nije oštećen u transferu u „Real Madrid“ 1999. godine i da mu beogradski klub ne duguje ništa.
Za protivpravno prisvajanje milion dolara od Ognjenovićevog transfera iz Zvezde u Real optuženi su bivši predsednik kluba i finansijski direktor „Crvene zvezde“ Dragan Džajić i Vladimir Cvetković.
-Moja želja je bila da odem u Real Madrid i zahvalan sam im što su mi to omogućili. Nemam ništa loše da kažem o njima povodom ovog transfera i ne osećam se oštećenim. Džajić mi nije ništa obećao i ne duguje mi ništa – reako je Ognjenović svedočeći na suđenju.
Detalje transfera ugovorene između dva kluba ne zna jer je, kako je naveo, sa svojim menadžerom Zoranom Vekićem pričao je samo o svojim uslovima prelaska.
-Ne sećam se svakog dokumenta koji sam potpisao, bilo je davno. Znam da je to bilo sat, dva pre isteka prelaznog roka i da sam ugovor potpisao u prostorijama Real Madrida 15. januara 1999. Tu je bio moj menadžer, i predstavnici Reala, ali nije bio niko iz Zvezde – isptičao je Ognjenović.
Više puta je odgovarajući na pitanja tužioca ponovio da se slabo seća šta je sve potpisao, napominjući da ne želi nikome da naškodi jer nije siguran šta je sve tačno potpisao. Pošto su mu predočili ugovore na engleskom jeziku sa njegovim potpisom, Ognjenović je potvrdio autentičnost potpisa, ali je nakon intervencije advokata odbrane, priznao da engleski slabo govori i ukazao da su upravo zbog toga menadžeri uvek uz fudbalere prilikom ugovoaranja transfera.
Prema ugovoru sa Realom od tri miliona dolara, Zvezdi je na ime obeštećenja za prelazak Ognjenovića trebalo da pripadne dva miliona. Zvezda je, prema ugovoru Ognjenoviću trebalo da uplati milion dolara, ali je Ognjenović danas rekao da mu takva uplata nije legla i ponovio da on ne zna šta su klubovi međusobno ugovorili.
Ognjenovića danas ni sud ni tužilaštvo nisu pitali da li je i koliko onda para zapravo dobio od tog transfera.
Suđjenje se nastavlja u četvrtak kada bi trebalo da svedoči takođe bivši fudbaler Zvezde Zoran Njeguš.
Na optuženičkoj klupi osim Džajića i Cvetkovića je bivši prvi sekretar „Crvene zvezde“ Miloš Marinković, kao i fudbalski menadžer Ranko Stojić.
Oni su optuženi da su protivpravno prisvojili višemilionske novčane iznose u evrima, dolarima i markama, ukupno oko osam miliona evra, od prodaje fudbalera „Crvene zvezde“ Gorana Drulića, Zorana Njeguša, Perice Ognjenovića, i Ivana Dudića.
Džajić, Marinković i Cvetković i Stojić terete se za krivično delo zloupotrebe službenog položaja, za koje je zaprećena kazna zatvora do 12 godina.
Džajić, Marinković i Cvetković uhapšeni su 5. februara 2008. godine i u pritvoru su proveli pet meseci.
Povezana vest:  JELEN SUPER LIGA 2013/2014, RASPORED, Partizan na startu protiv Novog Pazara, Zvezda u Ivanjici