Mesi: El Klasiko određuje našu sudbinu
Najbolji fudbaler Barselone Lionel Mesi rekao je danas da će ishod predstojećeg derbija „El Klasiko“ protiv madridskog Reala u velikoj meri odrediti dalji tok sezone.
Barselona u Primeri zaostaje tri boda za Realom, a ima i utakmicu više od „večitog“ rivala. Nakon subotnjeg derbija, Barselonu očekuje i put u Japan na Svetsko klupsko prvenstvo.
-Mnogo je važno da u subotu ostvarimo dobar rezultat, jer će to uticati na dalji tok prvenstvene trke. Nećemo imati mnogo vremena za odmor jer odmah posle meča u Madridu putujemo u Japan. Nama je važno i SP za klubove, hoćemo trofej i na tom turniru – rekao je Mesi španski medijima.
Barselona je pre dve godine na klupskom SP u Abu Dabiju osvojila trofej nakon pobede nad argentinskim Estudijantesom u finalu.
-Imamo lepa sećanja na poslednji turnir na kojem smo učestvovali. Voleo bih da krajnji ishod bude isti i da pridodamo još jedan pehar u nasu riznicu – naveo je Mesi.
Argentinac je rekao i da Barselona, u slučaju eventualnog neuspeha u Japanu, ne želi da traži alibi u umoru i napornom putovanju.
Pored Barselone, na SP za klubove jedan od favorita je i brazilski Santos, u čijim redovima ove sezone briljira napadač Nejmar.
-Nejmar je mnogo bolji i kompletniji igrač od Mesija – rekao je nedavno legendarni brazilski fudbaler Pele.
Barselona i Santos takmičenje na klupskom SP počinju u polufinalu, koje se igra 14. i 15 decembra u Tojoti i Jokohami.
Povezana vest:  Božović: U fudbalu je sve moguće