zvezda_koktel_dzaja

Dragan Džajić: Prvak sveta se ne postaje slučajno

 

Nekadašnji predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Dragan Džajić izjavio je na današnjoj proslavi 20. godišnjice osvajanja titule svetskog prvaka da bi veoma voleo da u budućnosti jedan naš tim ponovi taj uspeh, ali da bi u trenutnim okolnostima trebalo postaviti realne ciljeve.

-Srećan sam što i 20 godina kasnije trijumf iz Tokija ima vrednost i nadam se da ćemo u budućnosti uspeti da ga ponovimo. Međutim, imajući u vidu trenutnu situaciju i loše rezultate, u Crvenoj zvezdi moramo da budemo realni jer bi svaki drugi način mogao da bude poguban – rekao je Džajić, koji bi uskoro trebalo da se vrati na neku fuinkciju u klubu.

Povezana vest:  Platini: Ostavka Garsije novi neuspeh FIFA

On je, na proslavi na stadionu Marakana, istakao da se prvak sveta nikako ne može postati slučajno.

-Svi koji se sećaju utakmice u Tokiju, znaju da u našem timu nije bilo nekoliko važnih igrača koji su prethodno u Bariju osvojili titulu evropskog prvaka. Ipak, tada smo u Crvenoj zvezdi radili planski i imali smo adekvatne zamene za njih, što su momci koji su dobili šansu i pokazali – naveo je Džajić.

Povezana vest:  ENGLESKA LIGA, Rezultati utakmica 21. kola i tabela Premijer lige

Trener tima koji je 1991. godine pobedio Kolo Kolo, Vladica Popović istakao je da je uoči tog meča bio svestan odgovornosti koju nose.

-Biti trener Crvene zvezde je privilegija, ali i najveća moguća odgovornost. Ono što je za druge uspeh, za Crvenu zvezdu je obaveza. Ozbiljno smo se spremali za meč protiv šampiona Čilea, posebno taktički i sećam se da sam po nalogu Dragana DŽajića išao u Madrid da “skeniram“ Južnoamerikance – rekao je Popović.

On je kazao da je svesno odlučio da iznenadi rivala time što će u starnu postavu staviti Milorada Ratkovića.

Povezana vest:  SP BRAZIL 2014, Selektor Argentine stao u odbranu sudija

-Znao sam da je to rizik, ali verovao sam u njega i Ratković je odličnom partijom opravdao moje i poverenje svih u klubu – dodao je Popović.

Na današnjoj svečanosti koja je održana u VIP loži „Pet Zvezdinih zvezda“ na Marakani bio je prisutan samo jedan od aktera finala u Tokiju, Goran Vasilijević trenutno zamenik sporskog direktora crveno-belih. Zvezda je pre 20 godina golovima dvostrukog strelca Vladimira Jugovića i Darka Pančeva savladala tadašnjeg prvaka Južne Amerike, Kolo Kolo sa 3:0 u Tokiju u finalu Interkontinentalnog kupa.