Partizan ubedljiv u Čačku

kleo_fk_partizanFudbaleri Partizana ubedljivo su danas u Čačku savladali Borac sa 3:0 u 16. kolu Jelen Super lige i barem privremeno pretekli Crvenu zvezdu na čelu srpskog prvenstva. 
Prvi gol u prolećnom delu prvenstva Partizan je postigao već posle četiri minuta igre, a strelac je bio Brazilac Kleo. Mrežu Borca kasnije su pogađali i Ljubomir Fejsa u 41. minutu i Aleksandar Davidov koji je u 48. minutu postigao debitantski gol u dresu Partizana. 
Crno-beli, koji brane titulu šampiona, u dosadašnjem toku sezone osvojili su 40 bodova, koliko i jesenji prvak Crvena zvezda. Crveno-beli, međutim, imaju meč manje, pošto će kasnije danas biti domaćin Jagodini u Beogradu. 
Pobedu na startu drugog dela sezone ostvarila je i trećeplasirana Vojvodina, koja je uz dva gola Janka Tumbasevića preokrenula rezultat u duelu sa Hajdukom iz Kule i stigla do pobede od 3:2. 
Tumbasević je već u prvom minutu postigao gol za Vojvodinu, ali je Rodoljub Marjanović u četvrtom i šestom prednost doneo Hajduku. Dragan Mrđa je u 37. minutu izjednačio na 2:2, da bi tri boda Vojvodini doneo novi gol Tumbasevića u poslednjem minutu susreta. 
Metalac je pogotkom Marka Krasića u 63. minutu savladao Napredak sa 1:0, minimalnu pobedu je ostvarilo i Smederevo u meču sa Radom 2:1, dok je Mladi Radnik bio ubedljiviji u susretu sa BSK Borčom i preko Predraga Luke i Nenada Nedeljkovića stigao do trijumfa od 2:0. 
Javor i Čukarički su igrali nerešeno 2:2 
Poslednju utakmicu kola sutra će igrati OFK Beograd i Spartak. 

Povezana vest:  Šarac: Probali smo danas, sada se prestrojavamo za narednu sezonu