Kanada u finalu protiv SAD
hokejHokejaška reprezentacija Kanade pobedila je danas Slovačku 3:2 u polufinalu olimpijskog turnira u Vankuveru i tako izborila finale sa selekcijom SAD.
Kanađani su poveli 3:0, a onda izdržali nalet Slovaka u poslednjoj trećini.
Patrik Marlo, Brendon Morou i Rajan Geclaf postigli su golove u prva 24 minuta za naizgled sigurno vođstvo, a onda je Slovačka, koja je prvi put u polufinalu Olimpijskih igara, napravila neizvesnu završnicu.
Ljubomir Višnovski i Mihal Handzuš postigli su dva gola za manje od četiri minuta, što je donelo neočekivano napetu završnicu.
-Sasvim sigurno nismo očekivali tako nešto. Imali su dve kontre i vratili se u život. Bio je to dobar ispit za nas – rekao je kanadski centar Sidni Krozbi.
Kanada u nedelju uveče ponovo igra protiv SAD, koje su do sada neporažene na turniru. Amerikanci su u prvom meču sa svojim severnim komšijama pobedili 5:3, a u polufinalu su „isprašili“ Finsku 6:1 i tako izborili svoje prvo olimpijsko finale od 1980. godine.
-Jedva čekam. Sviđa nam se što možemo ponovo da igramo protiv njih. Mnogo je tu rivalstva, od mlađih kategorija do žena. Pobedili su nas, a sada možemo ponovo protiv njih. Biće uzbudljivo, borba za zlatnu medalju – rekao je napadač Kanade Džeroum Ignila.

Povezana vest:  Vlada usvojila Predlog zakona o sportu