jose-mourinho_real

Murinjo: Benzema i Iguain neće početi zajedno El Clasico
 
Trener Real Madrida Žoze Murinjo u izjavi za As je odbio mogućnost da subotnji derbi protiv Barselone na stadionu Santiago Bernabeu započne s Karimom Benzeom i Gonzalom Iguainom. U početnom sastavu će zaigrati samo jedan od njih dvojice.
Iako su Benzema i Iguain pokazali u meču Lige šampiona protiv Dinama, u madridskoj pobedi “kraljevskog kluba“ sa 6-2, da se jako dobro slažu na terenu, a to je bila jedina utakmica ove sezone u kojoj su obojica bili na terenu od prve do zadnje minute, Murinjo je najavio da će protiv Barselone samo jedan od njih dobiti priliku u prvih 11. Nije to čudno, ako se prisetimo da je Murinjo protiv Dinama odmarao Kristijana Ronalda na klupi.
-Iguain i Benzema? Ne, neće igrati obojica od početka, već samo jedan. U početnoj ekipi će biti Kristijano Ronaldo, Angel Di Marija, te jedan od dvojice spomenutih napadača – rekao je Murinjo.
Iguain je ove sezone postigao 12 pogodaka u 14 nastupa u Primeri, dok je Benzema postigao 7 golova u 12 utakmica.
Najbolji strelac Real Madrida u prvenstvu je Kristijano Ronaldo sa 17 golova. Na listi strelaca u Primeri deli prvo mesto sa svojim rivalom iz Barselone Lionelom Mesijem.
Povezana vest:  Čelsi mora na popravni u Birmingem