Javier_Casquero_Getafe

Važna pobeda Hetafea, Malagi samo bod

 

U 15. kolu fudbalskog prvenstva Španije Hetafe je zabeležio važnu pobedu protiv Granade (1:0, dok je Malaga na domaćem terenu osvojila samo bod u duelu sa Osasunom (1:1). Hetafe se četvrtom pobedom ove sezone udaljio od zone ispadanja, a favorizovana Malaga nije uspela da zabeleži pun pogodak protiv neugodnog rivala iz Pamplone, pa je sada udaljena pet bodova od Levantea na četvrtoj poziciji Primere, koja vodi u kvalifikakcije za Ligu šampiona.

Povezana vest:  Radnički Niš kažnjen sa milion, Zvezda sa 100.000 dinara

Saragosa se još jednom osramotila pred domaćim navijačima izgubivši od Majorke sa 1:0 i nakon devetog prvenstvenog neuspeha najozbiljniji je kandidat za prelazak u niži rang. Ranije danas Sporting Hihon je napravio podvig osvojivši dragocena tri boda u borbi za opstanak na gostujućem terenu protiv Rajo Valjekana (3:1), dok je Viljareal razočarao remijem kod kuće u duelu protiv Sosijedada (1:1) i dospeo na korak od opasne zone.

Povezana vest:  Arsenal desetkovan na otvaranju sezone protiv Liverpula

Današnji rezultati: Hetafe – Granada 1:0 (strelac Kaskero u 78. minutu), Saragosa – Majorka 0:1 (Viktor, 39), Malaga – Osasuna 1:1 (Huanmi, 70 – Balde, 33), Viljareal – Sosijedad 1:1 (Ruben, 71 – Aranburu, 52), Rajo Valjekano – Sporting Hihon 1:3 (Miku, 90 – Baral 9, Novo 37, 67).

Kasnije večeras igraju Atletik Bilbao – Rasing Santander i Espanjol – Atletiko Madrid.

Povezana vest:  NIS G Drive šampion Fair Play Zlatne lige

Odigrano u subotu: Levante – Sevilja 1:0, Betis – Valensija 2:1, Real Madrid – Barselona 1:3.

Tabela: Barselona i Real Madrid po 37 bodova, Valensija 30, Levante 29, Sevilja i malaga po 24, Osasuna 22, Atletiko Madrid 19, itd.