Jose Mourinho Chelsea Press Conference

Murinjo: Voleo bih da ostanem u Čelsiju još 12 godina

Menadžer fudbalera Čelsija Žoze Murinjo izjavio je danas da se u London vratio zbog ljubavi prema klubu i da na Stamford bridžu planira da ostane još 12 sezona.
Murinjo je predvodio „plavce“ od 2004. do 2007. godine i osvojio je dve titule u Premijer lige, ali ne i trofej Lige šampiona.
-Potpisao sam ugovor na četiri godine, ali nadam se da ćemo posle toga sesti, analizirati situaciju i odlučiti da li da srećno nastavimo dalje ili da se raziđemo. Voleo bih da ostanem u klubu još 12 godina, a posle mi preostaje samo da odem na Svetsko prvenstvo. Radije bih sa reprezentacijom Portugalije, a Engleska je drugi izbor – rekao je Murinjo za zvanični sajt Čelsija.
Portugalski stručnjak naglasio je da u Čelsi nije došao zbog finansijskih razloga.
-Imao sam ponude klubova sa kojima sam odmah mogao da napravim uspeh. Nisam ovde dosao zbog lakog posla ili tima koji je spreman da napadne titulu. Ovo je moj najgori ugovor u poslednjih šest godina. Ovde sam jer volim klub, sviđa mi se projekat, razlikuje se od drugih – dodao je Murinjo.
Murinjo je jedinistven trener u Evropi, jer je sa klubovima koje je vodio osvajao titule prvaka Engleske, Italije, Španije i Portugalije, dok je u Ligi šampiona slavio dva puta, sa Portom i Interom.

Povezana vest:  Biševac: Želeo sam promenu, srećan sam u Laciju