vuk jeremic izbori u tss

Jeremić:Spreman sam da se povučem sa mesta predsednika TSS

Predsednik Teniskog saveza Srbije (TSS) Vuk Jeremić rekao je danas da je spreman da se povuče sa te funkcije i predložio da se vanredna izborna Skupština održi 28. januara.
-Nema jasnog dogovora oko toga ko bi mogao da bude novi predsednik i zato se nadam da ćemo ove praznike iskoristiti da se iskristališe novi kandidat. Što se mene tiče, spreman sam, ne samo da se povučem, već i da se angažujem na bilo koji način – rekao je Jeremić na dnašnjoj redovnoj sednici Skupštine u Beogradu. 
Prvi čovek TSS je precizirao da je finansijski mogao da pomaže srpskom tenisu „jedno kratko vreme, svega nekoliko meseci“.
-Doneo sam Savezu finansijska sredstva i predstavljao sam Srbiju, ali se taj moj kapacitet iz ovih i onih razloga, izgubio – rekao je Jeremić.
On je istakao da je tenis moćan element države, odnosnno njene diplomatije i da je zato funkcija prvog čoveka teniske organizacije izuzetno važna.
-Bitno je da se postigne kompromis i pronađe kandidat spreman da podnese teško breme odgovornosti u ovoj nezavidnoj ekonomskoj situaciji u kojoj se nalaze naša država i sport – naveo je Jeremić.
Prema njegovim rečima za vreme svog mandata, koji je trenutno na polovini, učinio je sve što je mogao da na najbolji način predstavlja Srbiju.
-Za vreme mog predsedavanja Skupštinom UN usvojena je rezolucija kojom je uveden Međunarodni dan sporta. Naš najbolji tegniser Novak Đoković je praktično uveo taj dan u kalendar UN. Nije to učinio ni Mesi, ni Kličko, nego najbolji srpski teniser – naglasio je Jeremić.
On je naglasio da mu je žao što za vreme njegovog mandata nije izgrađen Nacionalni teniski centar.
-Imali smo besplatno zemljište u Vojvodini za taj projekat, ali nije postojala volja za tim – rekao je Jeremić.
On je naglasio da nije želeo danas da podnese ostavku, „kako ne bi ostavio Savez obezglavljenim“.
-Nisam sazvao izbornu skupštinu kao manevarski trik. već da bih kako dolikuje predao dužnost novom predsedniku – rekao je Jeremić.
Neki članovi Skupštine, među kojima su bili i Srđan Đoković i Dušan Grujić kritički su se osvrnuli na stanje srpskog tenisa, za koje su uglavnom okrivili sadašnje rukovodstvo.
-Novak i njegovi drugovi su zaslužni za finansiranje mladih igrača, a ne Upravni odbor – rekao je Đoković.
On je istakao da je Jeremić „došao na celo Saveza kao rezultat kompromisa“.
-Očekivali smo da će doći do smene nekih ljudi, ali koliko vidimo, oni i dalje sede u Upravnom odboru – rekao je Đoković.
On je napomenuo da Upravni odbor ima funkciju Vlade, odnosno da „treba da pronađe novac“.
-Predsednik Upravnog odbora treba da obezbedi najmanje 300.000, a članovi po 100.000 evra godišnje , kako bi srski tenis mogao da funkcioniše – rekao je Đoković.
On je podsetio da Nacionalni teniski centar još nije izgrađen, iako se već 12 godina govori o njegovoj izgradnji. Na Skupštini se govorilo i o problemu „virtuelnih“ glasova koji se koriste za glasanje, a direktor TŠ Dušan Orlandić je priznao da postoji, istina, mali broj „fantomskih klubova“.
Na današnjoj sednici Skupštine dvojica članova Upravnog odbora Branko Miljković i Srđan Muškatirović podneli su ostavke. Kao nezvanični kandidat da nasledi Jeremića u medijima se spominje Mirko Petrović, direktor za zakonodavno-pravne poslove u Narodnoj banci Srbije.

Povezana vest:  Zimonjić sledeće sezone igra sa Ljodrom