djordje_stefanovic_gen_sek_cz (1)

Zvezda ne želi da daje procente od prodaje svojih igrača

 

Generalni sekretar Crvene zvezde Đorđe Stefanović rekao je danas da taj klub neće nikome ustupati procente od prodaje igrača koji su ponikli u omladinskoj školi crveno-belih.

-Zvezda je vlasnik svojih igrača i neće trgovati njihovim federativnim pravima. Kada bismo danas počeli da dajemo procente roditeljima ili menadžerima na šta bi to ličilo? Ako mladi igrači ne shvataju šta znači biti u Zvezdi i žele da odu, jasno postoji tablica sa cenama po propisima Svetske fudbalske federacije (FIFA), pa neka je pogledaju“, kazao je Stefanović novinarima na stadionu Zvezde.

Povezana vest:  Klose sledeće dve godine u Laciju

Trener crveno-belih Robert Prosinečki rekao je da mu je „žao što su klinci koji imaju kvalitet počeli da ucenjuju Crvenu zvezdu“.

-Mi smo ranije molili da dođemo na probu u Zvezdu, a oni danas traže ugovore i procente… Crvena zvezda je institucija i neće dozvoliti da je roditelji i menadžeri ucenjuju – kazao je Prosinečki.

Povezana vest:  Još trojica zaraženih korona virusom u Fiorentini

Razlog za nezadovoljstvo u beogradskom klubu je to što su pojedini menadžeri i roditelji Zvezdinih mladih igrača tražili da se prilikom potpisivanja ugovora nađe stavka po kojoj će njima pripasti određeni procenat od prodaje tog igrača u budućnosti.