arsenal_par_ars

O’Liri: Arsenal je daleko iza Barselone i Reala

 

Bivši fudbaler Arsenala Dejvid O’Liri rekao je danas da „tobdžije“ nemaju šanse da osvoje Ligu šampiona ove sezone jer „nisu u klasi Real Madrida i Barselone“.

-Arsenal neće osvojiti Ligu šampiona jer nije u klasi sa Realom I Barselonom. Ipak, Mančester siti i junajted su ispali iz takmičenja i to daje dodatni motiv ‘tobdžijama’ jer više nema dva velika kluba – preneli su O’Lirijeve reči engleski mediji.

O’Liri je gotovo celu igračku karijeru proveo u Arsenalu za koji je odigrao 558 ligaških utakmica, a karijeru je završio u Lids junajtedu gde je odigrao 10 mečeva.

-Iskreno se nadam da će Arsenal otići što dalje može i da ću pogrešiti u proceni, ali Barselona verovatno ima jednu od najboljih fudbalskih ekipa ikada, a Real ne zaostaje mnogo i mislim da je prevelika razlika u odnosu na moj bivši klub – kazao je Irac.

Povezana vest:  Zaneti: Mogli smo im dati 10 golova

Arsenal je prvu fazu Lige šampiona završio na prvom mestu Grupe F ispred Olimpik Marselja, Olimpijakosa i Borusije iz Dortmunda.

-Arsenal je u grupi pokazao da neće biti lak protivnik bilo kojoj ekipi u nastavku takmičenja. Realan domet ekipe je polufinale – ocenio je O’Liri koji je prošle nedelje preuzeo mesto trenera u drugom engleskom Premijerligašu Sanderlendu. On je istakao da se nada da će Arsenal osvojiti jedno od prva četiri mesta u Premijer ligi jer ona vode u Ligu šampiona sledeće godine, ali je dodao da ne veruje da klub može do titule.

Povezana vest:  Aju: Odlazim iz Marseja

-Trebalo bi da Arsenal završi sezonu na jednom od prva četiri mesta, a o tituli ne treba pričati, neostvarivo je. Mislim da klubu fali još nekoliko novih igrača, posebno centarfor koji bi igrao u paru sa (Robinom) Van Persijem – istakao je bivši reprezentativac Republike Irske.

O’Liri, koji je sa Arsenalom osvojio titule šampiona Engleske 1989. I 1991. godine, rekao je da klub svake godine ima sve više navijača jer „gaji prelep fudbal“, iako nije osvojio nijedan trofej od 2005. godine kada je pobedio u FA kupu.

-Trener (Arsen) Venger je stvorio pravu malu imperiju. On je mogao da ode iz kluba kada god je poželeo, ali nigde ne bi imao totalnu slobodu i kontrolu kao što ima u tom timu“, ocenio je O’Liri.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Rezultati prvih utakmica osmine finala Lige šampiona

O’Liri je na proslavi 125 godina od osnivanja kluba prošle nedelje dobio specijalno priznanje za podvige za 18 godina koliko je proveo u prvom timu Arsenala od 1975. do 1993. godine.

-Priznanje čini da se osećam kao jedan od njih. Proveo sam u Arsenalu 20 godina, a nisam verovao da ću toliko dugo izdržati u tako velikom klubu. Privilegovan sam jer su osetili da sam dovoljno doprineo klubu da me nagrade za to – kazao je O’Liri.

Trener Sanderlenda je zaključio da Arsenal „ljude koji su u klubu tretira sa velikim poštovanjem i da rukovodstvo zaslužuje sve pohvale“.