david_beckham_11

Bekam sve bliže fudbalskom olimpijskom timu VB

 

Fudbalski savez Engleske saopštio je danas da igrači koji budu u timu za Evropsko prvenstvo 2012. neće biti u sastavu olimpijskog tima Velike Britanije zbog čega bi na Igrama u Londonu mogao da nastupi i Dejvid Bekam. Bekam je nekoliko puta izjavio da mu je velika želja da nastupi na Olimpijskim igrama u domovini, a pošto ga je selektor Engleske Fabio Kapelo izostavio iz tima na Sveskom prvenstvu i kvalifikacijama za EP, moguće je da će se on naći u timu Velike Britanije za OI.

Povezana vest:  Lacio četiri nedelje bez Klosea i Gonzalesa

Fudbalski turnir Olimpijskih igara počinje samo 24 dana po završetku Evropskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini zbog čega je engleski savez odlučio da za Olimpijski tim ne budu izbrani igrači iz sastava za EP.

-To je razumna odluka kada imate u vidu zahteve koji su postavljeni pred igrače – rekao je trener olimpijskog tima Britanije Stjuart Pirs.

Povezana vest:  Šalke dužan 155 miliona evra

Za tim Velike Britanije, koja je članica Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK), moći će da nastupe igrači iz Engleske, Velsa, Škotske i Severne Irske koje su članice Fife ali ne i MOK-a.