Mesi i Nejmar sutra odlučuju ko je najbolji na svetu

Zvanično najbolji fudbaler planete Argentinac Lionel Mesi i „zvezda u usponu“ Brazilac Nejmar sutra će u direktnom obračunu odlučiti ko je najbolji na svetu i kome će pripasti titula klupskog šampiona planete – prvaku Evrope Barseloni ili najboljem timu Južne Amerike Santos.
Barselona je prema opštem mišljenju blagi favorit, ali trener Katalonaca Pep Gvardiola uveren je da njegovu ekipu čeka veoma težak posao na putu do još jednog trofeja.
-Ništa nećemo menjati u našoj igri, trudićemo se da uzmemo posed lopte i kontrolišemo utakmicu. Nadam se pobedi – rekao je Gvardiola, koji do sada na klupi Barselone nije izgubio nijedno finale.
On tvrdi da opasnost ne dolazi samo od Nejmara.
-Svi samo pričaju o Nejmaru i najveću grešku napravili bismo ukoliko bi svu pažnju usmerili na njega. Santos ima još odličnih igrača i posebno su opasni iz kontranapada – poručio je Gvardiola i dodao da će ekipi mnogo nedostajati teško povređeni David Vilja.
Jedan od Barseloninih najvećih aduta biće povratnik iz Arsenala Sesk Fabregas.
-Nejmar je fenomenalan. On može da igra u svakom klubu na svetu i ukoliko se odluči da jednog dana dođe kod nas pružićemo mu dobrodošlicu. Ali, sutra, on je „neprijatelj““, istakao je Fabrega – koji je odmarao u trijumfu Barselone protiv katarskog Al Sada 4:0 u polufinalu.
Trener Santosa Maurisio Ramaljo najavio je još bolju igru nego u polufinalnom meču protiv japanske Kašive Rejsol 3:1.
-Svesni smo šta nas čeka, pogotovo kada se budemo branili. Mesi u polufinalu nije bio u formi i teško da može dva puta zaredom da odigra loše – rekao je Ramaljo.
Finalna utakmica klupskog šampionata sveta između Barselone i Santosa igra se sutra od 11.30 časova po našem vremenu u Jokohami.
Povezana vest:  Ćavi: Barsini igrači nisu znali za sukob Ibrahimovića i Gvardiole