Brasil._2014

FIFA nezadovoljna pripremama za SP 2014. u Brazilu

Izvršni komitet Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) izrazio je danas zabrinutost stanjem priprema za prvenstvo sveta u Brazilu 2014. godine.
-Jasno je da Brazil ne napreduje u pripremama – rekao je generalni sekretar FIFA Žerom Valke.
On je precizirao da se u Brazilu zaostaje sa radovima na infrastrukturi, kao što je izgradnja novog aerodroma i poboljšanje saobraćajnog sistema.
Kako je navedeno, Brazil treba da uloži oko 8,43 milijardi evra u infrastrukturu, ali isto tako i za povećanje hotelskih kapaciteta, pojačanje bezbednosti i razvoj telekomunikacija u susret Mundijalu 2014.
Predsednik FIFA Sep Blater izjavio je da će „pokrenuti inicijativu“ kako bi se ažurirale pripreme za SP u Brazilu, kao i da će se sledeće godine ponovo sastati sa brazilskom Vladom.
Kamen spoticanja za FIFA predstavlja i činjenica da u brazilskom parlamentu još nije usvojena rezolucija o fudbalskom prvenstvu 2014, kojom bi Međunarodna fudbalska federacija dobila, izmedu ostalog, kontrolu nad prodajom ulaznica.
Brazilski domaćini, s druge strane, žele da učine karte pristupačnim za studente, penzionere i lokalno indijansko stanovništvo.
Novom rezolucijom bi se, inače, ukinula zabrana prodaja alkoholnih pića na stadionima, što je FIFA zahtevala.

Povezana vest:  BARAŽ ZA LIGU EVROPE, Partizan na Tun, Vojvodina izvukla Šerif