milan_slavlje_grad

Milan sam na vrhu Serije A

 

Fudbaleri Milana savladali su večeras kod kuće Sijenu sa 2:0 u 16. kolu Serije A i izbili na čelo tabele, gde će i ostati pod uslovom da u nedelju izgube Juventus i Udineze koji sada imaju bod manje. Namučili su se rosoneri u prvom poluvremenu duela sa Sijenom, ali je u nastavku presudio kvalitet Milana.

Prvo je Antonio Noćerino u 55. minutu postigao gol za domaćina, a u 63. minutu golman Sijene i reprezentacije Srbije Željko Brkić napravio je prekršaj za penal nad Kevinom Prinsom Boatengom. Odgovornost je preuzeo Zlatan Ibrahimović, Brkić je pogodio u koju stranu će Šveđanin šutirati, ali nije uspeo da zaustavi loptu.

Povezana vest:  Arsenal pobedio Kvins Park Rendžers

Ekipa Fiorentine je na svom stadionu remizirala 2:2 protiv Atalante. Iako je domaćin vodio do 81. minuta sa 1:0, gosti su za samo pet minuta napravili preokret.  Novi debakl „ljubičastih“, ipak, sprečio je Stevan Jovetić koji je u 89. minutu postigao gol i doneo bod Fiorentini. Mladi reprezentativac Srbije Matija Nastasić odigrao je ceo meč za Fiorentinu.

Povezana vest:  Florentinu Peresu novi mandat u Real Madridu

Rezultati i strelci 16. kola:

Kjevo – Kaljari 2:0 (Teru 35, Sardo 58)

Fiorentina – Atalanta 2:2 (Ðilardino 9, Jovetić 88 – Masijelo 81, Denis 86)

Milan – Sijena 2:0 (Noćerino 55, Ibrahimović 64. penal)

Sutra igraju: Katanija – Palermo, Ćezena – Inter, Ðenova – Bolonja, Juventus – Novara, Parma – Leće, Lacio – Udineze, Napoli – Roma.

Povezana vest:  Malaga pobedila Viljareal

Tabela: Milan 31, Juventus 30, Udineze 30, Lacio 28, Napoli 21, Palermo 20, Inter 20, Kaljari 21, Ðenova 18, itd.