FUDBALSKA-LOPTA

FUTSAL

Srbija plasmanom u baraž za SP napravila veliki uspeh

 

Trener futsal reprezentacije Srbije Aca Kovačević ocenio je danas da je Srbija plasmanom u baraž za Svetsko prvenstvo iduće godine napravila istorijski uspeh koji bi bio potpun ukoliko tim uspe da pređe i poslednju prepreku i po prvi put nastupi na najjačem takmičenju u tom sprtu.

-Dobrim rezultatima u Sloveniji stvorili smo uslove da se plasiramo na Svetsko prvenstvo, bićemo u povlašćenoj grupi za žreb. Uspeh će biti potpun ukoliko se nađemo na Svetskom prvenstvu“, rekao je Kovačević.

Povezana vest:  Karlos: Eto samo misli na sebe, a ne na ekipu

Reprezentacija Srbije je na kvalifikacionom turniru koji je završen unedleju u Sloveniji zauzela prvo mesto Ispred Slovenije, Izraela I  Moldavije i tim rezultatom obezbedila plasaman u doigravanje kao povlašćena reprezentacija.

-U Sloveniji nam se ukazala prva prava prilika da se nađemo na Svtestkom prvenstvu. Vrata SP su nam bila odškrinuta i mi smo to iskoristili – rekao je kapiten Srbije Bojan Pavićević.

On je ocenio da je do sada reprezentacija uvek igrala dobro ali je u kavlifikacijama za SP ispred sebe imala futsal sile poput Španije I Rusije.

Povezana vest:  Terzić: Hteo sam Engleze i Nemce, čekaju nas spektakli

-Ovaj put maksimalno je iskorišćena šansa koja se ukazala – dodao je Pavićević.

Srbija je u slovenačkom Lašku prvu utakmicu igrala protiv Moldavije i zabeležila laku pobedu od 4:0. U drugom susretu Srbija je igrala nerešeno protiv Izraela pa je odlučujući meč igran protiv domaćina.

Srbija je pobedila a 3:1 a dva pogotka je postigao Aleksandar Živanović.

-Ovo je istorijska šansa, dali smo maksimum kao tim a ja sam iskoristio priliku koja mi se ukazala i odlučio utakmicu – kazao je Živanović.

Povezana vest:  Lalatović veoma zadovoljan: Pokazali smo koliko možemo

Srbija se nalazi u povlašćenom šeširu za baraž zajedno sa Španijom, Italijom, Rusijom, Ukrajinom i Portugalom.  Mogućo protivnicu su : Rumunija, Mađarska, Slovačka, Belorusija i Azerbejdžan. Termin izvlačenja parova doigravanja još uvek nije određen. Svetsko prvenstvo igraće se u novembru naredne godine na Tajlandu a Srbija će prvu utakmicu doigravanja igrati u gostima između 25. I 28. marta dok će revanš biti u Srbiji između 5. i 8. aprila.

Pre toga futsaleri Srbije igraće u februaru na Evropskom prvenstvu u Zagrebu.