djordje_stefanovic_gen_sek_cz (1)

Stefanović: UEFA će nam pomoći, ali ne garantuje naplatu

 

Generalni sekretar fudbalskog kluba Crvena zvezda Ðorđe Stefanović posle današnjeg sastanka u sedištu Evropske fudbalske unije (UEFA) u Nionu izjavio je da klub nema nova dugovanja prema bivšim igračima i funkcionerima, ali i poručio da je jako teško plaćati nasleđene dugove.

-Nismo imali nova zaduženja i povrede pravilnika o finansijskom poslovanju. Ipak, ne krijemo da postoji još dugovanja iz perioda 2007-2009. godina, koje se moraju u celosti što hitnije izmiriti. Zato će Zvezda u narednom periodu ponovo morati da izdvaja značajna sredstva za regulisanje dugovanja – rekao je Stefanović.

Povezana vest:  Fudbaleri Zvezde u grupi sa PSŽ-om, Napolijem i Liverpulom

On je u Nionu sa predstvnicima UEFA, generalnim sekretarorm Fudbalskog saveza Srbije Zoranom Lakovićem i kolegom iz Partizana Darkom Gruborom razgovarao na temu dugova i potraživanja Zvezde i Partizana prema evropskim klubovima.

-Sastanak je bio izuzetno koristan i hvala FSS što su preduzeli ovakvu inicijativu. UEFA je primila izveštaje nezavisnog revizora koji se tiču poslovanja našeg kluba, da je Zvezda u velikom broju slučajeva regulisala svoje obaveze po starim dugovanjima i da je uklonila značajne nepravilnosti u izveštajima iz perioda 2007-2009. godine.

Povezana vest:  Raul blizu ostanka u Šalkeu

On je dodao da je klub sa Marakane u poslednje dve godine izmirio više od četiri miliona evra zaostalih dugovanja.

-Klubovi su dobili kratke rokove da rešavaju preostale obaveze. UEFA nema pardona kad je finansijski fer-plej u pitanju. Očekuje nas novi sastanak 28. januara koji je zamišljen kao panel diskusija klubova. Disciplinski komitet UEFA ima pravo da opomene ili suspenduje klubove iz takmičenja u slučaju nepoštovanja dogovora, odnosno neizmirivanja dugovanja – naglasio je Stefanović.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA EP 2016, Advokat: Utakmica protiv Albanije važna, ali ne i presudna

Naš najtrofejniji klub je posebno zanimao segment potraživanja, s obzirom na to da je poznato da Zvezda na evropskom nivou više para potražuje nego što duguje.

-UEFA je preuzela na sebe da kontaktira federacije čiji klubovi duguju Zvezdi, ali da ne mogu da garantuju naplatu. Verujemo da će i dugovanja prema nama biti izmirena, jer će nam to olakšati izmirenje obaveza – zaključio je Stefanović.