david_beckham_11

Bekamova plata posvađala političare u Francuskoj

 

Engleski fudbaler Dejvid Bekam još nije potpisao za Pari Sen Žermen, ali su njegov mogući dolazak i plata u tom klubu već postali predmet rasprave među francuskim političarima. Prema tvrdnjama francuskih medija, uprava kluba sa „Parka prinčeva“ ponudila je Bekamu ugovor sa mesečnom platom od 800.000 evra.

-Dosta je bilo sa ovakvim platama i trošenjem, a to nije problem samo u fudbalu. Mi, socijalisti, zalažemo se za uvođenje ograničenja visine plata – rekao je poslanik Socijalističke partije Žan Mark Oro francuskim medijima.

Povezana vest:  UEFA FUTSAL EURO 2016, Rusija prva u Grupi C, Hrvatska ispala

Predsednički kandidat Zelenih, Eva Žoli, priznala je da je šokirana platom koja je navodno ponuđena Bekamu, „pogotovo ako se uzme u obzir ekonomska kriza“.

-To više nije ni igra, fudbal se pretvorio u posao. Očekujem da će se prodati i ogroman broj majica i dresova sa njegovim imenom – kazala je ona.

Državni sekretar u ministarstvu ekonomije Francuske Frederik Lefebr rekao je da je klub verovatno dobro procenio sve ekonomske i marketinške aspekte dovođenja Bekama.

Povezana vest:  Derbi Sevilje završen bez golova

-Trebalo bi da sačekamo i vidimo koliko će Bekamov dolazak značiti za PSŽ. Što se tiče plata u fudbalu, one jesu visoke, ali ne smemo da zaboravimo da su karijere igrača kratke – dodao je Lefebr.

Možda najduhovitiji komentar imao je bivši francuski premijer Žan Pjer Rafaren, koji je izjavio da je važnije što će u Pariz doći Bekamova supruga Viktorija.

Povezana vest:  Fabregas: Nadam se da ću osvojiti LŠ jednog dana

-Oduševljen sam što ona stiže u glavni grad Francuske – rekao je Rafaren.

U maju ove godine Investicioni fond Katara postao je vlasnik Pari Sen Žermena, a „sveci“ su u letnjem prelaznom roku potrošili dosta novca za pojačanja. Najskuplje je plaćen Havijer Pastore koji je došao iz Palerma za više od 40 miliona evra.  Klub iz Pariza je u sredu uveče pobedio Sent Etjen i osvojio titulu „jesenjeg“ prvaka Francuske.