mancester_slavlje_2011

Junajted stigao Siti na prvom mestu Premijer lige

 

Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su danas gostujući Vigan sa 5:0 u utakmici 18. Kola prvenstva Engleske i tako se izjednačili na prvom mestu tabele sa gradskim rivalom Mančester sitijem, koji je igrao nerešeno 0:0 u gostima kod Vest Bromvič Albiona. Trostruki strelac za Junajted bio je bugarski napadač Dimitar Berbatov, a golove su postigli još Đi Sung Park i Antonio Valensija.

Povezana vest:  Izraelski fudbal pred štrajkom zbog Šabata

Berbatovu je ovo bio sedmi meč ove sezone u Premijer ligi, a sa današnjim het-trikom postigao je četiri gola.

Gradski rivali iz Mančestera sada imaju po 45 bodova. Treći je Totenhem, koji sutra igra u gostima protiv Noriča i ima 35 bodova, uz dve utakmice manje od vodećeg tandema. Četvrtoplasirani Čelsi igrao je danas 1:1 na svom terenu sa Fulamom. Vodeći gol u meču postigao je Huan Mata u 47. minutu, ali su gosti iz Londona izjednačili u 56. pogotkom Klintona Dempsija.

Povezana vest:  FS Italija određuje komesara da reši spor lige i igrača

Isti rezultat bio je i u meču šestoplasiranog Liverpula I poslednjeplasiranog Blekburna. Gosti su poveli u 45. minutu autogolom Čarlija Adama, a Liverpul je izjednačio preko Maksija Rodrigeza u 53.

Njukasl se pobedom u Boltonu sa 2:0 primakao na bod Liverpulu. Strelci za goste bili su Hatem Ben Arfa u 69. i Đemba Ba dva minuta kasnije.  Duel Sanderlenda i Evertona završen je bez pobednika, 1:1. Gol za domaći Sanderlend dao je Džek Kolbak u 26, dok je bod gostima iz Liverpula doneo Lejton Bejns iz penala u 51. minutu.

Povezana vest:  Kijev domaćin finala Lige šampiona 2018. godine

U 20.45 sastaće se Stouk i Aston Vila, dok se sutra igraju tri utakmice: Arsenal – Vulverhempton, Svonsi – Kvins Park Rendžers i Norič – Totenhem.