mladen_krstajic_civil_1

Upravni odbor Partizana smenio Krstajića

 

Upravni odbor (UO) fudbalskog kluba Partizan smenio je danas sportskog direktora Mladena Krstajića. Član UO Ratomir Babić rekao je novinarima u Sportskom centru Teleoptik da je sportski direktor Mladen Krstajić smenjen sa te funkcije.

-Teška odluka, šta da se radi, ali život ide dalje – rekao je Babić.

Današnjoj sednici, koja je trajala oko tri sata, pored članova UO prisustvovali su i sportski direktor Mladen Krstajić i predsednik Sportskog društva Duško Vujošević. Krstajić je prošle nedelje, između ostalog, optužio predsednika FK Partizan Dragana Đurića da „sve uspehe kluba koristi za ličnu promociju, dok za neuspehe krivi sportski sektor“.

Posle nagoveštaja da bi sportski direktor mogao da bude otpušten, trener prvog tima Aleksandar Stanojević i trener Partizanove filijale Teleoptik Vuk Rašović rekli su da će podneti ostavke ako dođe do Krstajićeve smene.

Povezana vest:  Bekenbauer: Šteta što Gvardiola odlazi iz Bajerna

Potpredsednik Partizana i član UO Mile Jovičić rekao je novinarima da se Odbor „rukovodio interesima Partizana“.

-Obzirom na činjenicu da je imao javni nastup i da su njegove izjave izazvale negativne konotacije, samo o Krstajićevoj smeni se odlučivalo na sastanku – rekao je Jovičić.

On je istakao da je Krstajić „suspendovan zbog povrede obaveza I dužnosti“ i da je protiv doskorašnjeg sportskog direktora pokrenut disciplinski postupak.

-Krstajić je bio prisutan sednici i obratio se, izneo svoj stav da nije imao nameru da bilo koga uvredi ili osumnjiči. Takav odgovor bio je nezadovoljavajuć i mi smo zahtevali da se on izvini i to u javnosti – kazao je Jovičić i dodao da je Krstajić to odbio i UO je doneo odluku da ga smeni.

Povezana vest:  Leonardo: Imamo šanse za trofeje

Jovičić je naglasio da je zasedanju UO prisustvovalo 10 članova od kojih je protiv Krstajićeve smene bio samo Albert Nađ.

-Shvatam Nađa, glasao je tako sa puno logike. Niko zbog toga nije negativno reagovao i svi članovi uprave imaju prava na svoj stav – rekao je Jovičić.

On je istakao da trener Aleksandar Stanojević ima punu podršku i da je „dobio sve pohvale“.

-Teško je pokupiti perje kad se prospe, da li je to bio neodgovoran lični istup ili je on poslužio kao batina nečijeg interesa ja ne znam. Krstajić se pravdao da nikoga nije hteo da dovede u sumnju – kazao je Jovičić.

Potpredsednik Partizana je kazao da je Krstajić veče pred sednicu UO koja je održana u septembru „zahtevao smenu trenera Aleksandra Stanojevića“ i da se zalagao da se na to mesto postavi tadašnji trener Hajduka iz Kule Nebojša Vignjević.

Povezana vest:  Matip završio polusezonu

-Nijednim gestom neću da omalovažim Krstajića, on je legenda Partizana i samo mislim da se nije najbolje snašao u ovom poslu – kazao je Jovičić.

Potpredsednik Partizana je ocenio da su prodaje mladih fudbalera Stefana Savića i Matije Nastasića bile „neophodne“.

-U leto 2010. godine smo imali fenomenalne ponude za Klea i (Nemanju) Tomića, ali bez njih teško bi igrali Ligu šampiona. Odluka o prodaji pala je na Nastasića i to je jedan od najboljih transfera u toj kategoriji – kazao je Jovičić i naglasio da je Nastasić prodat za četiri miliona evra.

Krstajić je od juna bio sportski direktor Partizana, pošto je prethodno u maju, u dresu tog kluba, završio igračku karijeru.