tomislav_karadzic_fss_dec_hajat

Karadžić: Sumnjamo u burazerske odnose među klubovima

 

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić rekao je danas da ta organizacija sumnja da postoje burazerski odnosi između klubova u Super ligi.

-Sumnjamo da u našem fudbalu određeni klubovi imaju burazerske odnose, zbog toga smo odlučili da u sledećoj sezoni dve ekipe ispadnu u niži rang, a jedna igra baraž za opstanak. Nakon te sezone da dve ispadaju, a dve igraju baraž za opstanak. Pa onda, ako žele, neka poklanjaju bodove – rekao je Karadžić na ceremoniji dodele godišnjih nagrada FSS u hotelu „Hajat“.

Povezana vest:  Nastavak suđenja Zvezdanu Terziću

Ceromonija je počela minutom ćutanja u znak sećanja na nedavno preminulu legendu sportskog novinarstva Marka Markovića. Karadžić je rekao da je potreban zaokret u srpskom fudbalu i da je bez privatizacije nemoguće očekivati vrhunske rezultate.

-Cela Superliga košta više od 20 miliona evra, a to nije dovoljno ni za jedan ozbiljan evropski klub. Pakao je u klupskom fudbalu, ali da nema “mohikanaca“ bila bi još gora situacija – kazao je Karadžić.

On je rekao da ne postoje argumenti koji bi ga odbranili od neuspeha u kvalifikacijama za EP i dodao da u sledećem ciklusu za Svetsko prvenstvo nijedan rival nije za potcenjivanje. Srbija će igrati u A grupi zajedno sa Hrvatskom, Škotskom, Belgijom, Makedonijom i Velsom.

Povezana vest:  Sloboda pobedila Vojvodinu u Novom Sadu

Prvi čovek FSS je rekao da će 13. februara biti raspisani izbori.

-Trenutno imamo dva puta. Da li da sadašnje rukovodstvo izabere novog selektora, ili da to bude prepušteno novom. U svakom slučaju verujem da će novo rukovodstvo biti sastavljeno od sadšnjih kadrova i da će umeti da odgvori na najvažnije zadatke.

Povezana vest:  Stojanović: Rezultat je realan, čeka nas mnogo posla

Karadžić je kao jedan od najvećih uspeha u 2011. istakao finansijsku stabilnost i uspešno poslovanje Saveza.

-Konsolidovali smo finansijksu situaciju, a očekujemo da budžet za sledeću godinu iznosi oko 13 miliona evra. Nismo podizali kredite, niti smo dužni bilo kome. Bili smo pravi primer poslovanja i to ne samo kao sportska organizacija.

Karadžić je dodao da će FSS uložiti dodatna sredstva i finansirati postavljanje reflektora na stadionima u unutrašnjosti Srbije, gde je, kako je rekao, prisutna „građevinska revolucija“.