kolarov_jovanovic_i_karadzic

Kolarov najbolji igrač, Jovanović trener

 

Fudbalski savez Srbije (F S S) objavio je danas da je za najboljeg fudbalera u 2011. Godini proglašen Aleksandar Kolarov, a za najboljeg trenera Ivan Jovanović.

-Ovo priznanje je velika čast, ali i obaveza da nastavim da radim dalje. Velika je čast biti ispred (Nemanje) Vidića i Dejana (Stankovića) ove godine – rekao je Kolarov na svečanosti u beogradskom hotelu „Hajat“.

Povezana vest:  Altintop pauzira tri do četiri meseca zbog operacije leđa

Kolarov je fudbaler engleskog Mančester sitija sa kojim je osvojio engleski Kup ove godine, što je prvi trofej „građanima“ posle 35 godina, a za reprezentaciju Srbije nastupao je ukupno u karijeri 27 puta.

On je posle dodele priznanja novinarima rekao da mu je najteži trenutak u 2011. godini bio poraz reprezentacije Srbije u Mariboru od Slovenije, a najbolji osvajanje engleskog Kupa sa Mančester sitijem I pobeda nacionalnog tima u Severnoj Irskoj. Kolarov je dodao da mu je želja da u 2012. godini osvoji Premijer ligu.

Povezana vest:  Morati na korak od prodaje akcija kluba Indonežaninu Tohiru

Jovanović, koji trenira kiparski APOEL iz Nikozije i sa kojim je obezbedio prolaz u osminu finala Lige šampiona gde će igrati protiv francuskog Olimpika iz Liona, rekao je da je danas „možda najponosniji Srbin“.

-Nije mi lako nakon toliko godina van zemlje. Uvek sam se trudio da opravdam reputaciju koju Srbija ima u fudbalu. Priznanje koje sam dobio je velika čast i odgovornost da nastavim sa dobrim radom – dodao je on.

Povezana vest:  Kina rekordni potrošač u zimskom prelaznom roku

Priznanje za najboljeg fudbalera Srbije do sada su po dva puta dobijali Nemanja Vidić i Dejan Stanković, a po jednom Nikola Žigić i Miloš Krasić.

Za najboljeg trenera birani su Ilija Petković, Ljubiša Tumbaković, Miroslav Đukić, Slaviša Jokanović, Radomir Antić i Milovan Rajevac.