Yaya-Toure

Mančester Siti siguran protiv Liverpula

 

Fudbaleri Mančester Sitija pobedili su večeras kod kuće ekipu Liverpula sa 3:0 (2:0) u utakmici 20. kola engleske Premijer lige. Tim iz Liverpula imao je odličnu šansu na početku meča, ali je pokušaj Dauninga uspešno zaustavio golman Hart.

Nekoliko minuta kasnije usledila je kazna. Serhio Aguero doveo je ekipu Robarta Manćinija u vođstvo posle katastrofalne intervencije golmana Pepea Reine. Liverpul je u tim trenucima dobro igrao, ali nije uspeo da materijalizuje terensku incijativu.

Povezana vest:  Semi Kedira blizu prelaska u Real

Na 2:0 povećao je Jaja Ture u 33. minutu posle dobro izvedenog kornera Davida Silve, kada je igrač sredine terena sa oko pet metara nadvisio Glena Džonsona i glavom poslao loptu pod prečku nemoćnog Reine.

Gosti su od od 73. minuta igrali sa igračcem više pošto je zbog drugog žutog kartona isključen Geret Beri, ali to nije smetalo Milneru da nekoliko trenutaka kasnije postavi konačan rezultat sa bele tačke. U ostalim mečevima Totehem je minimalnim rezultatom savladao Vest Bromvič Albion, dok je Sanderlend bio ubedljiv na gostovanju protiv Vigana – 4:1.

Povezana vest:  Prosinečki: Video sam probleme, vreme je da se rešavaju

Rezultati i strelci 20. kola Premijer lige:

Mančester Siti – Liverpul 3:0 (Aguero 11, Ture 33, Milner 75. pen)

Totenhem – Vest Bromvič Albion 1:0 (Defo 63)

Vigan – Sanderlend 1:4 (Rodaljega 62 – Gardner 45, Meklin 55, Sesenjon 73, Von 80).

Odigrano ranije:

Fulam – Arsenal 2:1

Kvins Park Rendžers – Norič 1:2

Povezana vest:  Lam: U četvrtfinalu nema lakih protivnika

Vulverhempton – Čelsi 1:2

Aston Vila – Svonsi 0:2

Blekburn – Stouk 1:2.

Sutra se sastaju Everton – Bolton i Njukasl – Mančester Junajted.

Tabela: Mančester Siti 48 bodova, Mančester Junajted 45, Totenhem 42, Čelsi 37, Arsenal 36, Liverpul 34, Njukasl 30, Stouk 29, itd.