TIM_HAUARD_GOLMAN_EVERTON

Njukasl srušio Mančester, Hauard sa gola na gol

 

Fudbaleri Mančester Junajteda izgubili su večeras od Njukasla sa 3:0 u 20. kolu Premijer lige i napravili korak nazad u borbi za titulu, ali je ovaj meč pao u senku pogotka golmana Evertona Tima Hauarda koji je udarcem preko skoro celog terena savladao kolegu iz Boltona. Na žalost navijača Evertona, čak ni taj „supermenski“ potez Hauarda nije bio dovoljan da spreči pobedu Boltona od 2:1.

Amerikanac je u 63. minutu ispucao loptu ispred svog gola, ona je letela visoko i, nošena vetrom, prevarila čuvara mreže Boltona Adama Bogdana. Hauard se na ovaj način svrstao uz rame legendarnim golmanima u Engleskoj, Patu DŽeningsu i Stivu Ogrizoviću.

Povezana vest:  Real povećao ponudu za Ozila na 14 miliona evra!

U nastavku je, međutim, Hauard dva puta vadio loptu iz svoje mreže nakon golova Davida Ngoga i Gerija Kejhila kojima je Bolton došao do veoma važne pobede u borbi za opstanak. Mančester Junajted je protiv Njukasla doživeo drugi „vezani“ poraz u šampionatu, dok je domaćin zabeležio prvu pobedu nad ovim rivalom posle više od 10 godina.

I na utakmici na Sent DŽejms parku viđena su dva sjajna pogotka. Prvo je u 33. minutu Demba Ba sa ivice kaznenog prostora poslao loptu pod prečku gola Andreasa Lindegora. Danskog čuvara mreže je savladao i Joan Kabaj iz slobodnog udarca u 47. minutu, a tačku na sumorno veče „đavola“ stavio je Fil DŽons autogolom u 90. minutu.

Povezana vest:  Morinjo želi da Čeh ostane u Čelsiju

Nakon ovog poraza Junajted je ostao na tri boda zaostatka za gradskim rivalom i vodećim timom u ligi Mančester Sitijem.

Rezultati i strelci 20. kola Premijer lige:

Njukasl – Mančester Junajted 3:0 (Ba 33, Kabaj 47, DŽons 90. autogol)

Everton – Bolton 1:2 (Hauard 63 – Ngog 67, Kejhil 78)

Odigrano ranije:

Mančester Siti – Liverpul 3:0

Povezana vest:  Nemanja Matić o poruci na Instagramu: Zadržao bih to za sebe

Totenhem – Vest Bromvič Albion 1:0

Vigan – Sanderlend 1:4

Fulam – Arsenal 2:1

Kvins Park Rendžers – Norič 1:2

Vulverhempton – Čelsi 1:2

Aston Vila – Svonsi 0:2

Blekburn – Stouk 1:2.

Sutra se sastaju Everton – Bolton i Njukasl – Mančester Junajted.

Tabela: Mančester Siti 48 bodova, Mančester Junajted 45, Totenhem 42, Čelsi 37, Arsenal 36, Liverpul 34, Njukasl 33, Stouk 29, itd.