Holandija_Eredivisie_logo

Ajaks traži da žene i deca budu na tribinama protiv AZ-a

 

Holandski šampion Ajaks zatražio je od Fuudbalskog saveza te zemlje (KNVB) da na ponovljenu utakmici kupa protiv AZ Alkmara, koja bi trebalo da se igra pred praznim tribiunama dozvoli ulaz ženama i deci.

-Razmotrićemo predlog, ali zahtevamo da Ajaks predstavi plan na koji način su to mislili da ostvare – kaže se u sopštenju KNVB.

Povezana vest:  Robert Prosinečki: Imali smo sreće, ali bićemo bolji u revanšu

Slična situacija dogodila se u septembru prošle godine kada je Fudbalski savez Turske odobrio kažnjenom Fenerbahčeu da umesto pred praznim tribinama utakmicu protiv Manise odigra u prisustvu žena i dece mlađe od 12 godina. Tribine su bile ispunjene do poslednjeg mesta, a slika sjajne atmosfere bez ijednog incidenta obišla je svet.

Holandski savez nedavno je odlučio da se utakmica osmine finala kupa između Ajaksa i AZ Alkmara ponovi 19. januara pred praznim tribinama. Taj duel prekinut je 21. decembra pri vođstvu Ajaksa od 1:0, jer je u 36. minutu na teren utrčao navijač i napao golmana gostiju Estebana Alvarada.

Povezana vest:  Ćurčić u petak objavljuje spisak za Portugaliju

Esteban je srušio navijača na zemlju i nekoliko puta ga udario nogom u telo. Sudija je isključio golmana, a trener gostiju Gertijan Verbek nezadovoljan tom odlukom arbitra povukao ekipu u svlačionicu.