vojvodina_partizan_finale_kupa_2011

Vojvodina tuži menadžere zbog „robovlasničkih“ ugovora

 

Fudbalski klub Vojvodina najavio je danas tužbu protiv jedne menadžerske agencije iz Švajcarske, zbog kako se navodi „robovlasničkih“ ugovora sa pojedinim mladim fudbalerima tog kluba.

-Ugovori o zastupanju igrača sa roditeljima maloletnih fudbalera, koje su sklapale menadžerske agencije i pojedinci bez znanja Vojvodine, mogu se okarakterisati maltene kao robovlasnički. Zbog toga Vojvodina od danas ne dozvoljava trgovinu svojom decom – navodi se u saopštenju, koje je objavljeno na zvaničnom sajtu kluba.

Povezana vest:  Lev objavio spisak putnika za SP

Na sajtu su objavljene i fotokopije pojedinih ugovora kako bi javnost mogla da se uveri u istinitost iznetih tvrdnji. Novosađani su pozvali i predstavnike drugih srpskih klubova da se suprostave ovakvom načinu poslovanja sa mladim fudbalerima i dodali da će uvek sarađivati sa agencijama koje imaju licence FIFA i UEFA.

Vojvodina nije htela da otkriva imena mladih fudbalera koji imaju takve ugovore, ali su apostrofirali jednu agenciju iz Švajcarske koju vodi Mihael Stanković, a sa njom sarađuje nekadašnji fudbaler Novosađana Mićo Vranješ.

Povezana vest:  Stanojević zadovoljan pripremama

Vojvodina je o svemu obaveštila nadležne organe Fudbalskog saveza Srbije, Zajednicu superligaša, FIFA, UEFA i Fudbalski savez Švajcarske. Istovremeno, podneta je krivična prijavu protiv Stankovića i Vranješa, zbog osnovane sumnje da su sklapali štetne ugovore po svoje klijente, igrače FK Vojvodina, a u cilju pridobijanja lične materijalne koristi.

Takođe, Fudbalskoj federaciji Švajcarske poslata je kompletna dokumentacija uz zahtev da se pomenutoj agenciji odnosno njenom vlasniku, Mihaelu Stankoviću oduzme licenca za rad.

Povezana vest:  Petrović: Sredina terena najveći problem