jelensuperliga logoAntagonizmi u Zajednici vode fudbal u propast

 

Predsednik Fudbalskog kluba Jagodina Goran Milanović izjavio je danas da u Zajednici klubova Super lige postoje antagonizmi koji srpski fudbal vode u propast.

-Već duži period postoje antagonizmi između takozvanih velikih i velike većine ‘malih’ klubova, a Zajednica se pretvorila u instrument realizacije interesa Zvezde i Partizana, kao da se fudbal u Srbiji igra samo zbog njih – rekao je Milanović.

Prema njegovim rečima, stiče se utisak da u Srbiji ne postoji niko drugi osim Partizana i Crvene zvezde.

Povezana vest:  Real donira milion evra za pomoć izbeglicama

-Ispada da drugi klubovi i druge sredine ne ulažu sredstva. Za jedan mali, dobro organizovan klub neophodno je pronaći 800.000 evra, a to je u provinciji, u malom gradu sa malom industrijom teže obezbediti nego u Beogradu osam miliona evra – rekao je Milanović.

Predstavnici Jagodine i Spartaka nisu prisustvovali u sredu vanrednoj sednici Izvršnog odbora Zajednice, a na pitanje šta će preduzeti „mali“ klubovi, Milanović je rekao da će se to videti u januaru.

Povezana vest:  Runi izabran za najboljeg fudbalera Engleske

Predsednik Jagodine nije želeo da govori o dugovanjima koje Crvena zvezda ima na ime kupovine Danijela Mihajlovića i dosta ljutito je reagovao rečima „pustite Zvezdu na miru“.

-Kao da nemate drugoga posla. Gledam na to kao na svaki drugi poslovni ugovor kojim su regulisani odnosi između dva kluba. Rešićemo to u duhu dobrih poslovnih odnosa bez prisustva medija – rekao je Milanović.

-Ostavite priče o dugovima. U ovoj zemlji svi svima duguju, a sada su baš dugovi u fudbalu glavna tema. Ostavite Zvezdu na miru, pustite ljude u tom klubu da rade svoj posao – dodao je predsednik Jagodine.

Povezana vest:  Boateng mora na operaciju kolena

Milanović je na kraju istakao da svi klubovimaju iste probleme kao Crvena zvezda.

-Ljudi u Zvezdi sigurno više brinu oko toga nego cela javnost. Oni ležu i ustaju sa višegodišnjim nagomilanim problemima. Svi klubovi imaju slične probleme, samo što je Zvezda veća, pa su joj i problemi veći – rekao je Milanović.