nhl-sceneNHL LIGA

 

Vašington naneo St. Luisu četvrti uzastopni poraz, Anahajm slavio protiv Floride

 

Vašington Kapitalsi, trenutno vodeća ekipa u NHL ligi, pobedili su u St. Luisu Bluese s 4:1 u jednoj od sedam utakmica u kanadsko-američkoj profesionalnoj ligi u hokeju na ledu odigranih u sredu.

Bila je to prva pobeda Vašintgona u St. Luisu posle 26. oktobra 1996. godine. Važno je istaknuti da se Vašington vratio na pobednički kolosek, ovo mu je bio četvrti uzastopni uspeh nakon što je prethodno imao tri uzastopna poraza. St. Luis je, pak, izgubio četvrti dvoboj zaredom.

Povezana vest:  KUGLANJE, „Večiti“ bez polufinala, Alimenta izbacila Apatin

Niklas Bakstrom predvodio je Kapitalse (38 bodova) s dva pogotka i asistencijom.

Boston je slavio u Filadelfiji kod Flajersa s 3:0, u okršaju ekipa koje su prošle sezone igrale u polufinalu Istoka. Boston je tada imao 3:0 u pobedama, ali je dalje prošla Filadefija s četiri uzastopne pobede.

Golman Bruinsa Tim Tomas imao je 41 odbranu za peti “shutout“ ove sezone. Strelci za Boston bili su Patris Bergeron i Tajler Seguin u prvoj, te Milan Lucic u trećoj trećini. Flajersima je ovo bio treći uzastopni poraz, ostali su na 34 boda, koliko ima i Pitsburg.

Povezana vest:  Ekipa Skaj: Frum će učestvovati na Tur de Fransu

Mason Rajmond predvodio je s tri gola Vankuver do gostujuće pobede nad Kalgarijem 7:2. Jedan je gol Rajmond zabio s igračem više, jedan u “pet na pet“ igri, a jedan s igračem manje! Vankuveru je to bila treća uzastopna pobeda.

Edmonton je slavio u kanadskom okršaju u gostima kod Montreala 4:3 u produžetku, iako su Kanadiensi vodili s 3-1 nakon dve trećine. U produžetku je za Ojlerse poentirao Dustin Pener.

U gostujućoj pobedi Feniksa nad Minesotom 4:2 prednjačio je Skoti Upshal s dva pogotka. George Paros dao je dva gola u pobedi Anahajma nad Floridom 5:3, a dvostruki strelac u sredu bio je i Antoin Vermete za Kolumbus, ali u domaćem porazu od Nešvila 4:3 nakon raspucavanja penala.

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, Utakmicama grupe Centar nastavlja se Superliga Srbije, večiti derbi u Kragujevcu

 

 

 

NHL liga, sreda:

 

Montreal – Edmonton 3:4 (produžetak)

 

Philadelphia – Boston 0:3

 

Columbus – Nashville 3:4 (penali)

 

Minnesota – Phoenix 2:4

 

St. Louis – Washington 1:4

 

Calgary – Vancouver 2:7

 

Anaheim – Florida 5:3