Zvezda - Partizan 03

RAGBI 13
Večiti u borbi za finale

U polufinalu plej-ofa Prve lige Srbije u nedelju 8. novembra na stadionu FK Heroj u Jajincima (14.00) sastaju se Partizan i Crvena zvezda. Četvrti ovosezonski večiti derbi odlučiće koja će ekipa u velikom finalu 15. novembra igrati protiv Dorćola za titulu prvaka države.

Osvajanjem drugog mesta, crno-beli su stekli prednost domaćeg terena, ali posle odličnog izdanja tokom ligaškog dela takmičenja ostaje žal što nije direktno izboren plasman u finale. Partizan je u čitavom šampionatu samo jednom poražen, međutim taj kiks protiv Dorćola u poslednjem kolu doneo je na kraju smenu na tabeli.

Povezana vest:  ZOI, Vancuver 2010, Švarcenegerovo dopingovanje ne smeta MOK-u

Sa druge strane, aktuleni šampion je imao dosta problema u šampionatu, prevashodno zbog puno problema sa zdravljem najboljih igrača. Brojne povrede posebno su se odrazile u drugom prvenstvenom večitom derbiju, igranom u 6. kolu u kojem je Partizan ubedljivo slavio sa 42:10.

Prethodno su crno-beli dobili i prvi ovosezonski duel sa večitom rivalom u 1. kolu, 20:18, da bi se Zvezda donekle revanširala pobedom u polufinalu Kupa – 32:30. Ukupno skor u devet do sada odigranih večitih derbija u ragbiju 13 je pet trijumfa crveno-belih, odnosno četiri za Partizan.

Povezana vest:  STRELJAŠTVO, Zorana Arunović pobedila Jasnu Šekarić u Volmeranž le Minu

Utakmicu u Jajincima će suditi Miloš Milinković, a u skladu sa Zakonom o sportu Antidoping agencija Republike Srbije obaviće redovne doping kontrole. Testiranje je predviđeno i finansirano godišnjim program Ragbi 13 federacije Srbije koji je pomoglo Ministarstvo omladine i sporta Vlade Srbije.
U isto vreme u nedelju 8. novembra na pomoćnom terenu Sportskog centra Čair igraće se i zaostali meč 10. kola Prve lige Srbije između Radničkog i Tašmajdan Tajgresa. To je direktan duel za izbegavanje poslednjeg mesta na tabeli.

Povezana vest:  STRELJAŠTVO, Mikec peti, Grgić osmi vazdušnim pištoljem na SK u Minhenu