Mircea Lucescu

Ahmetov posetio Lučeskua posle operacije
 
Trener fudbalera Šahtjora iz Donjecka Mirčea Lučesku operisan je danas zbog povreda prouzrokovanih u saobraćajnoj nesreći, a vlasnik ukrajinskog kluba Rinat Ahmetov doputovao je u Bukurešt da ga poseti.
U sudaru automobila sa tramvajom u petak, Lučeskuu je povređeno nekoliko rebara i nalazi se na Univerzitetskoj bolnici u Bukureštu. O operaciji je odlučeno danas zbog viška krvi u grudnom košu.
Predsednik Šahtjora stigao je u Bukurešt svojim privatnim avionom da poseti Lučeskua.
On je na aerodromu Baneasa izjavio da za njega Lučesku nije samo najbolji trener, već i jedan od najboljih prijatelja.
Ahmetov je juče poslao klupskog lekara da bi video stanje trenera i imao je nameru da ga prebaci u jednu bolnicu u inostranstvu, ali je prihvatio želju Lučeskua da ga leče rumunski lekari.
Ahmetov je rekao da će posle operacije posećivati Lučeskua koliko god bude potrebno.
Mirčea Lučesku (66) je kao fudbaler igrao najviše u bukureštanskom klubu Dinamo (1964-1977). Bio je trener reprezentacije Rumunije, Intera, Galatasaraja, Bešsiktaša, a na klupi Šahtjora je od 2004. godine.
Ahmetov (45) sa imovinom od 16 milijardi dolara zauzima, prema Forbsu, 39. mesto na svetskoj listi bogataša. Sin je rudara, a bogatstvo je počeo da stvara u rudarskom biznisu i nastavio metalurgijom i farmaceutskim proizvodima.

 

Povezana vest:  Klub prodaje igrača zbog komentara na Tviteru