ARSEN_VENGER_111

Venger poludeo zbog rasporeda utakmica

Menadžer Arsenala Arsen Venger obrušio se na raspored odigravanja utakmica engleskog Premiershipa, te tvrdi da neke fudbalske ekipe imaju prednost naspram drugih zbog jačeg uticaja na TV kuće.

Nakon Žozea Murinja i Rafaela Beniteza, Venger je također izjavio da je reč o „zaveri“ kada je raspored utakmica Premiershipa u pitanju

-To nisu velike optužbe, to je istina. Premiership nije pošteno rasporedio datume odigravanja utakmica svih klubova. Raspored je prodantTV kućama (Sky i ESPN), a one su pod jakim uticajem nekih klubova koji sami sebi slažu raspored – tvrdi Venger.

Povezana vest:  ENGLESKA LIGA, Rezultati 8. kola i tabela Premijer lige

-Ako se ista stvar ponavlja iz godine u godinu onda više nije slučajnost. U Engleskoj je uvek teško otvoreno govoriti o tome, ali verujte da ja nisam jedini menadžer koji razmišlja na taj način. Smatram da imamo veliki problem – rekao je Francuz.

Venger je konkretno mislio na utakmice krajem meseca januara i početkom febraura. Naime, vodeća četvorka Premiershipa (Siti, Junajted, Totenhem i Čelsi) igra 31. januara prvu, a zatim 4. februara drugu utakmicu, dok Arsenal igra 1. februara prvi susret, te 4. februara drugi.

Povezana vest:  Nasri zbog Manćinija prelazi u PSŽ

-Ako imamo finalnu trku na 100 metara u nedelju. Ja trčim svoje polufinale u petak, a vi svoje u nedelju ujutro, a finale je istog dana popodne. Je l’ to pošteno? Mislim da nije – kaže francuski stručnjak.

Slična situacija dogodila se prošle sezone kada je Arsenal morao igrati susret protiv Stouka četiri dana pre finala Carling kupa, dok je s druge strane njegov protivnik, Birmingem, bio slobobodan cele nedelje. Ces Fabregas i Tio Volkot povredili su se uoči finala u kojem su Topdžije poraženi s 1-0.

Povezana vest:  Sud odredio milion evra za jemstvo za puštanje Terzića