FUTSAL-Srbija-2

FUTSAL EP HRVATSKA 2012

Futsal reprezentacija Srbije sutra počinje pripreme za EP

 

Reprezentacija Srbije u malom fudbalu (futsal) sutra će u Sportskom centru u Staroj Pazovi početi pripreme za Evropsko prvenstvo, koje će se održati u Zagrebu i Splitu od 29. januara do 12. februara. Srbija će se takmičiti u Grupi D sa Portugalom i Azerbejdžanom, a selektor Aleksandar Kovačević rekao je da ulogu favorita imaju rivali njegove ekipe.

-Žreb nam nije bio naklonjen. Naći ćemo se u društvu dve izuzetno jake selekcije, koje su pre dve godine u Mađarskoj (na EP) igrale u polufinalu, tako da njima prepuštamo ulogu favorite – rekao je Kovačević.

Povezana vest:  Pelegrini: Možemo da osvojimo Ligu šampiona

On je ocenio da je „možda i dobro“ što će Srbija igrati protiv jakih protivnika, jer igrači tada „igraju najbolje“.

-Azerbejdžan je već godinama u vrhu futsala. Puno ulažu, imaju dosta naturalizovanih Brazilaca i vrlo su kvalitetna selekcija. U tom duelu pokušaćemo da tražimo prolaz u četvrtfinale. O Portugalu ne treba trošiti reči, oni će biti kandidati za najviši plasman. Njihov stil igre nam ne leži, ali pokušaćemo da im se revanširamo za poraz i Mađarske – kazao je Kovačević.

Povezana vest:  Galijani: Ostaju Baloteli i El Šaravi, stižu i pojačanja

Futsal reprezentacija Srbije u petak će u beogradskoj hali Šumice imati poslednju proveru pred put u Hrvatsku, protiv amaterske selekcije Sao Paula. Utakmica će početi u 20.30, a ulaz je besplatan.

Prvi meč na Evropskom prvenstvu Srbija će igrati 3. februara u 20.30 protiv Azerbejdžana, a dva dana kasnije u 14.00 protiv Portugala. Sve utakmice Grupe D igraće se u Zagrebu, kao i mečevi Grupe B, dok će se timovi iz Grupe A i C takmičiti u Splitu. U Grupi A Evropskog prvenstva nalaze se Hrvatska, Češka i Rumunija. U Grupi B su Španija, Ukrajina i Slovenija, a u Grupi C Italija, Rusija i Turska.

Povezana vest:  Bekamovi napravili zlatne izlivke ruku i nogu njihove ćerke

Po dve najbolje selekcije iz svake grupe plasiraće se u četvrtfinale. Titulu prvaka Evrope brani Španija.