Carlos-Tevez

Mančester Siti odbio ponudu Liverpula koji je nudio zamenu Kerol-Tevez
 
Engleski premierligaš Mančester Siti odbio je ponudu Liverpula koji je u zamenu za kontroverznog argentinskog fudalera Karlosa Teveza nudio najskuplji klupski „promašaj“, napadača Endija Kerola.
Ako je verovati pisnju engleskih medija, Liverpul je bio spreman izgubiti i do 10 miliona funti u slučaju da Siti prihvati ponudu i uzme „nepreciznog“ Kerola, a njima u zamenu pošalje „odbeglog“ Teveza.
Kerol je u redove Redsa stigao prošle sezone iz Njukasla kao osmi najskuplji igrač u istoriji engleskog klupskog fudbala (35 miliona funti). Međutim, taj se potez uprave pokazao kao veliki promašaj s obzirom da je 23-godišnji Englez u 36 nastupa postigao svega šest pogodaka. Samo sezonu ranije Kerol je u 26 nastupa za Svrake upisao 13 golova i sedam asistencija u Premiershipu.
The Observer je u svom tekstu objavio da je Liverpil kontaktirao čelnike Sitija nudeći im Kerola u zamenu za Teveza što su ovi glatko odbili, iako je Englez igrač o kojem je menadžer Roberto Manćini imao samo reči hvale. S druge strane, The Sunday Times je u svom članku kao razlog odbijanja naveo ustrajnost Sitija da proda Teveza i olakša klupsku blagajnu koja je prema poslednjim informacijama prilično popunjena „previsokim“ primanjima. Cena koju Siti traži iznosi 25.2 miliona funti.
Engleski mediji navode i da se Tevez planira vratiti u Mančester, možda već ovog vikenda, kako bi se pokušao ponovno „ubaciti“ u ekipu iz koje je sam iskočio.

 

Povezana vest:  Džajić: Šeik poželeo da dođe na Zvezdinu utakmicu