roberto_carlos

Roberto Karlos u decembru završava karijeru

 

Brazilski fudbaler, nekadašnji igrač Real Madrida i sadašnji igrač-trener ruskog Anžija, Roberto Karlos završiće karijeru u decembru, objavio je danas španski dnevni list Marka.

-Moj ugovor sa Anžijem se završava u junu 2013. godine. Ipak, imam pravo da prestanem da igram već u decembru ove godine. Ostaću u klubu kao zamenik predsednika Sulejmana Kerimova“, rekao je Karlos španskom listu.

Povezana vest:  Sep Blater: SP u Kataru će se igrati u zimskoj sezoni

Tridesetosmogodišnji Karlos je kazao da fudbalsku karijeru ne završava zato što je povređen, nego zato što je njegova sportska karijera „kompletirana“.

-Igrao sam u Palmeirasu, Interu, Real Madridu … Doživeo sam sve što može jedan igrač – rekao je on.

Za Karlosa je posebno važna 2002. godina kada je kao reprezentativac Brazila bio jedan od osvajača Svetskog prvenstva u fudbalu, ali i osvajanje tri Lige sampiona, i tri državna šampionata Španije. On ipak kaže da mu je jedna od najvažnijih utakmica u karijeri finale Lige šampiona 1998. godine, kada je kao igrač Reala igrao protiv ekipe Juventusa.

Povezana vest:  Milan sigurno osvojio bodove protiv Napolija

-Ta utakmica nam je (Realu) donela sedmu titulu Lige šampiona. Osvajanje tog trofeja posle 32 godine je značilo mnogo i za mene, i za sve igrače kluba – rekao je on.

Legendarni fudblaer rekao je da žali samo zato što nije osvojio španski Kup kralja.