radomir_antic_vs_gre

Antić jedan od kandidata za klupu Lidsa

 

Bivši selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić mogao bi uskoro da postane menadžer engleskog drugoligaša Lids Junajteda. Lids je ranije ove nedelje otpustio Sajmona Grejsona, nakon čega je saopštio da će razgovarati sa više kandidata za tu funkciju.

-Radomir bi, bez svake sumnje, bio jedan od najboljih i najiskusnijih kandidata za to mesto. On poseduje sve potrebne kvalitete i želi da radi. Voleo bi da dobije priliku da vodi ekipu Lidsa i veruje da bi imao dosta uspeha u tome – rekao je britanskoj teleziviji Skaj Pol Gaf, Antićev agent za odnose sa medijima.

Povezana vest:  Blater 12. juna u poseti Srbiji

Antić je bez angažmana od jeseni 2010. godine, kada ga je Fudbalski savez Srbije smenio sa mesta selektora. Prethodno je Antić odveo reprezentaciju Srbije na Mundijal, gde je ekipa takmičenje završila u prvoj fazi. Srpski stručnjak je tokom igračke karijere četiri godine bio član engleskog Luton Tauna. U trenerskoj karijeri vodio je Saragosu, Real Madrid, Ovijedo, Atletiko Madrid, Barselonu i Seltu.

Povezana vest:  Dijego Kosta se vratio u tim Španije

Pored Antića, kandidati za klupu Lidsa, prema pisanju engleskih medija, su još i Li Klark iz Hadersfilda i bivši menadžer Kvins Park Rendžersa Nil Vornok. Ekipa Lidsa trenutno zauzima deveto mesto na tabeli engleskog Čempionšipa u kojem se takmiče 24 ekipe.