lazar_markovic_1_par_bor

Janković i Marković najperspektivniji u Srbiji

 

Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije (FSS) proglasio je danas selektora mlade reprezentacije Aleksandra Jankovića i napadača Partizana Lazara Markovića za nejperspektivnijeg trenera i igrača za 2011. godinu. Nagrade Jankoviću i Markoviću biće uručene na Skupštini FSS, koja će se 17. februara održati u Sportskom centru u Staroj Pazovi.

Povezana vest:  Premijer liga od ove sezona sa gol tehnologijom

Osim Jankovića u konkurenciji za najperspektivnijeg stručnjaka bili su treneri Jagodine i Novog Pazara Simo Krunić i Ljubomir Ristovski, dok su konkurenti Markoviću bili Darko Lazović iz Crvene zvezde i član Radničkog iz Kragujevca Filip Kostić.

Istovremeno, FSS je saopštio da će mlada fudbalska reprezentacija Srbije odigrati prijateljsku utakmicu 29. februara u Beogradu protiv Bosne i Hercegovine.

Povezana vest:  Barselona autogolovima do bodova protiv Viljareala

Sa osvojenih 11 bodova izabranici selektora Jankovića nalaze se na prvom mestu kvalifikacione Grupe 4 za odlazak na prvenstvo Evrope 2013. godine u Izraelu. Najbolji mladi srpski fudbaleri narednu kvalifikacionu utakmicu odigraće 5. juna u Toršavnu protiv Farskih ostrva.