Fabio_Capello

Kapelo podneo ostavku na mesto selektora Engleske

 

Italijanski stručnjak Fabio Kapelo podneo je večeras ostavku na mesto selektora reprezentacije Engleske nakon sastanka sa čelnicima fudbalskog saveza te zemlje (FA). Kapelo je razgovarao sa predsednikom FA Dejvidom Bernštajnom i generalnim sekretarom Aleksom Hornom, a povod je bio stav Italijana da DŽon Teri mora da ostane kapiten Engleske, uprkos optužbama da je na rasnoj osnovi vređao Antona Ferdinanda iz Kvins Park Rendžersa.

Povezana vest:  Venger potpisao dvogodišnji ugovor sa Arsenalom

Prethodno je FA saopštio da će Teriju biti oduzeta kapitenska traka do završetka procesa zbog indicenta na utakmici Čelsi – KPR.

-Smatram da bi jedina ispravna odluka bila da Teri ostane kapiten nacionalnog tima – rekao je Kapelo pre nekoliko dana italijanskim medijima, a ta izjava nije se svidela čelnicima FA.

Povezana vest:  Barselona se žalila zbog loših uslova pri povratku navijača

Teri je još ranije demantovao optužbe za uvrede na rasnoj osnovi i trebalo je da predvodi Englesku na prvenstvu Evrope u Poljskoj i Ukrajini u junu.

-Fabio se u prethodne četiri godine, kao i na današnjem sastanku, ponašao kao vrhunski profesionalac. Prihvatili smo njegovu ostavku i složili se da je to ispravna odluka. Hvalu mu na svemu što je uradio za Englesku, želimo mu sreću u budućnosti – navodi se u saopštenju predsednika saveza Bernštajna.

Povezana vest:  Kristić: Moramo da pobedimo Čukarički

Kapelo je pre Engleske, trenirao Milan, Juventus, Romu i Real Madrid.