prosinecki_TRENING-05.02
Prosinečki: Nemamo pravo na alibi, moramo da pobeđujemo
Trener fudbalera Crvene zvezde Robert Prosinečki rekao je danas da njegov tim više nema pravo na alibi i da u prolećnom delu sezone mora da pobeđuje.
-Nema alibija, ma koliko mlada ekipa bila, rezultat ne sme da se dovodi u pitanje. Uveravam sve kojima je crveno-belo u srcu da nećemo izgoreti, neće nam dozvoliti naš kvalitet i naš karakter. Radujem se kad pomislim na večiti derbi, a tako razmišljaju i igrači. Moramo da budemo iskreni, 10 bodova je ogroman zaostatak, ali moramo da pokušamo – rekao je Prosinečki.
Crveno-beli su u zimskom prelaznom roku doveli mnogobrojna pojačanja.
-To su sve mladi momci koje sam birao i na čijem sam dolasku insistirao. Moje ideje su se poklopile sa stavovima čelnih ljudi u klubu i najzad Crvena zvezda može da se pohvali talentovanom ekipom, sastavljenom od perspektivnih igrača koji su budućnost srpskog fudbala. Naravno, baza je u omladinskoj školi, ali i u Sopotu koji predstavlja predvorje za ulazak u prvi tim – kazao je Prosinečki.
Strateg crveno-belih rekao je i da se ne obazire na medijske spekulacije o navodnom odlasku mladog Filipa Jankovića u Romu.
-Drago mi je da se toliko prašine diglo iza dečka koji dolazi iz naše fudbalske škole. To je velika pohvala za sve u klubu. Međutim, sve to stvara ogroman pritisak na jednog sedamnaestogodišnjaka. Verujem da on nema taj problem, gledam svakog dana kako raste i moram vam reći da je Fića skroz na zemlji. Profesionalac je i sa njim nikad nisam imao nikakvih problema – naveo je Prosinečki.
Ekipa Crvene zvezde trenutno se nalazi na pripremama u turskoj Antaliji, a u prvom kolu prolećnog dela šampionata Srbije beogradskim tim dočekuje Spartak iz Subotice.
Povezana vest:  Žoze Murinjo: Nisam doveden da pobeđujem Barselonu