hugh-laurie-picture-1

Oproštaj od Doktora Hausa u maju

 

Tekuća, osma sezona serije „Doktor Haus“, biće poslednja sezona te popularne televizijske priče, saopštila je televizija Foks, prenose svetske agencije.

-Posle dugog razmatranja, producenti ‘Doktora Hausa’ odlučili su da će ova, osma sezona serije biti poslednja – navode u saopštenju njeni producenti.

Osma sezona „Doktora Hausa“ trenutno teče na Foks televiziji, a poslednja epizoda planirana je za 21. maj, piše na sajtu www.imdbpro.com.

Povezana vest:  Konkurs za najboljeg MTV Reportera je konačno dobio pobednika!

-Odluka o prekidu serije, danas ili u bilo kom drugom trenutku, bolna je – navode producenti.

-Producenti su Hausa uvek smatrali enigmom. Ne bi smeo da bude poslednji koji napušta scenu. Šta bi moglo da bude bolje nego da nestane pre nego što muzika prestane, kada u vazduhu još ima obećanja i malo misterije? – napisali su.

Povezana vest:  DVOR 2011, Firči diskvalifikovan, Bojanić u Urgentnom

Doktor Haus, koga glumi Britanac Hju Lori, govori o bolničkom lekaru čovekomrscu Gregoriju Hausu koji koristi nekonvencionalne metode i često nailazi na nerazumevanje svojih mladih saradnika. Nakon prvih epizoda 2004, serija nije postigla zapažen uspeh, ali je vremenom postala kultna i zaštitni znak televizije Foks. Ipak, poslednjih godina troškovi snimanja su porasli, a gledanost je opala. Kraj serije mogao bi da označi i kraj glumačke karijere 52-godišnjeg Hjua Lorija, koji je u novembru izjavio da će se posle „Doktora Hausa“ okrenuti režiji i producentskom radu.

Povezana vest:  DVOR 2011, Ćemo pao u nesvest

Lori je za ulogu Hausa dobio dva Zlatna globusa. Za Emi nagradu bio je nominovan šest puta.