cristiano_ronaldo_slavlje 

Het-trik Ronalda za plus 10 Reala nad Barselonom
 
Fudbaleri Real Madrida iskoristili su Barselonin kiks (3-2 poraz od Osasune) i nakon 4-2 pobede nad Levanteom na Santiago Bernabeuu u 22. kolu Primere najvećem rivalu beže velikih 10 bodova.
Loše je „kraljevski klub“ započeo dvoboj s Levanteom, sastavom koji mu je uz Barselonu jedini naneo poraz ove sezone. Naime, već u petoj minuti Gustavo Kabral je najbolje reagovao nakon slobodnog udarca i glavom pospremio loptu u mrežu Ikera Kasiljasa. Ubacivanje s desne strane Serhio Ramos nije uspeo izbiti, već samo prebaciti na drugu stativu, a tamo je Kabral bio spreman i zabio svoj prvenac za Levante u Primeri.
Nakon primljenog gola Real je polako preuzimao incijativu, a do izjednačenja je došao u idealnom trenutku, pred poluvreme. Ujedno je to bio i trenutak koji je prelomio utakmicu. Drugi žuti karton u razmaku od samo sedam minuta zaslužio je Visente Ibora zbog igranja rukom u svom šesnaestercu. Real je dobio penal koji je sigurno realizovao Kristijano Ronaldo, a Levante je ostao s desetoricom igrača.
U nastavku je Real ponovo na krilima Ronalda rešio susret. Već u 50. minuti Portugalac je zabio glavom na asistenciju Gonzala Iguaina, a u 57. minuti bio je protagonist najlepšeg trenutka susreta. Odapeo je topovski iskosa s leve strane s više od 20 metara i „kiflom“ prevario Gustava Munu, kompletiravši svoj hat-trick.
Kratko je nadu gostima vratio Arouna Kone u 63. minuti, nakon što je glavom realizovao jednu polukontru, ali nada je kratko trajala budući je Karim Benzema nakon Ronaldove asistencije već tri minute kasnije vratio Realu dva gola razlike.
Ronaldo je ove sezone dao 34 gola u 33 utakmice u svim takmičenjima, od čega neverovatnih 27 golova u Primeri u 22 nastupa. Drugom najboljem strelcu lige Lionelu Mesiju sada beži četiri gola. Također, Ronaldu je ovo bio 13. het-trik u Primeri i šesti ove sezone.
Zanimljivo, Real je nakon ove utakmice oborio rekord prema najvećem broju golova postignutih nakon 22 utakmice. Kraljevski klub tresao je suparničke mreže 75 puta, nadmašivši tako rekord Valensije iz sezone 1941/42 kada su „šišmiši“ zabili 74 gola u ovoj fazi sezone.

 

Povezana vest:  Verbek najavio ostavku posle Mondijala