Audi TT RS plus 

Audi TT RS plus
 
Još snažniji, brži i dinamičniji – Audi TT RS plus. Kompaktni sportski automobil, u kupe (Coupé) i kabrio (Roadster) varijantama, će od 2012. nuditi još impresivnije performanse. Snaga turbo petocilindričnog agregata je povećana na 360KS, a maksimalna brzina iznosi 280 km/čas.
2,5 litarski TFSI agregat je, zahvaljujući izmenama, sada snažniji za 20KS i 15Nm. Kupci mogu birati između šestostepenog manuelnog menjača i sedmostepenog S tronic menjača sa duplim kvačilom. Elektronski sistem u okviru S tronic menjača poseduje i poseban sistem za brzo startovanje (launch control).
TT RS plus uz pomoć S tronic menjača ubrzava od 0 do 100 km/čas za 4,2 sekunde (4,4 sa manuelnim). Prosečna potrošnja iznosi 8,5l/100km za kupe, dok kabriolet model troši 0,1l više na 100 pređenih km.
U sklopu brojnih unapređenja u “plus” modelu su nova ASF (Audi Space Frame) šasija izrađena od aluminijuma i čelika, pa je težina kupe modela sa manuelnim menjačem 1450kg, što obezbeđuje odnos težina/snaga od 4kg/KS. Ovaj odnos kod kabrioleta iznosi 4,2kg/KS. U cilju smanjenja težine, za izradu pojedinih komponenti karoserije korišćena je karbonom ojačana plastika (CFRP).
Kočioni sistem visokih performansi se sastoji od četvoroklipnih čeljusti sa samoventilirajućim diskovima napred, koje se nalaze ispod 19” felni na kojima su pneumatici dimenzija 255/35. Opciono je na raspolaganju potpuno aktivno magnetno ogibljenje, dok se na zadnjem delu nalazi veliki, fiksirani, spojler.

 

Povezana vest:  Svetska premijera: Interaktivni vodič za vlasnike novog Opel Insignia modela