UEFA_Liga_Sampiona copy

LIGA ŠAMPIONA

Barselona gostuje u Leverkuzenu, Lion čeka APOEL

 

Navijači širom Evrope čekali su dva meseca nastavak u takmičenja u Ligi šampiona i sutra uveče će konačno ponovo moći da uživaju u najkvalitetnijem fudbalskom takmičenju na planeti. U prvim mečevima osmine finala aktuelni šampion Barselona gostuje Bajeru iz Leverkuzena, dok će Lion dočekati najprijatnije iznenađenje ligaškog dela takmičenja kiparski APOEL.

Nakon poraza od Osasune i, praktično, oproštaja od titule prvaka Španije, ekipa Pepa Gvardiole svom snagom će pokušati da odbrani naslov najboljeg na kontinentu, što je svakako dodatni razlog za brigu navijačima nemačke ekipe.

Povezana vest:  Murinjo: Čeh završio sezonu, možda i Teri

-Sada idemo u Evropu da odbranimo ono što je naše – poručio je Gvardiola uoči polaska za Leverkuzen.

Kapiten Barselone Karlos Pujol rekao je da igrači nisu mašine i da imaju pravo na loš dan.

-Borićemo se do kraja u svim takmičenjima, pružićemo najviše što možemo u svakom meču do kraja sezone – poručio je Pujol.

Ni Leverkuzen ne može da se pohvali sjajnom formom, pošto je u poslednjih sedam utakmica zabeležio samo jednu pobedu.

Povezana vest:  Neizvestan nastup Mesija protiv Viljareala

-Mi nismo sanjari, vrlo smo realni i znamo da nas čeka izuzetno teška utakmica – rekao je direktor Bajera Rudi Feler.

Nekadašnji nemački reprezentativac dodao je da se klub i grad već nedeljama spremaju i raduju gostovanju evropskog i svetskog šampiona. Trener Bajera Robin Dut neće moći da računa na povređenog Mihaela Balaka, dok je u Barseloni pod znakom pitanja nastup Serhija Busketsa.

Najprijatnije iznenađenje u Ligi šampiona ove sezone, kiparski APOEL gostuje Olimpiku iz Liona, redovnom učesniku elitnog takmičenja. Šampion Kipra, na čijoj klupi je „čudotvorac“ Ivan Jovanović, prvi put igra u osmini finala i nikako ne želi da se ovosezonska „bajka“ završi posle dvomeča sa Lionom. APOEL u kiparskom prvenstvu zauzima drugo mesto sa bodom manje od vodećeg AEL-a, dok je Lion četvrti na tabeli šampionata Francuske sa 11 bodova manje od prvoplasiranog Pari Sen Žermena. Utakmice Bajer – Barselona i Lion – Apoel igraju se sutra od 20.45.

Povezana vest:  River Plata otpustila trenera